33e editie van Oerwoudfuif pakt uit met 2 avonden feest tijdens het 3de weekend van september

Oerwoudfuif is intussen een heus begrip geworden in Hansbeke en omstreken. Scouts Hansbeke klopt dit jaar de 33e editie af en is klaar om op zaterdag 16 september opnieuw duizenden bezoekers te ontvangen. Nieuw dit jaar is de OWF Afterwork op vrijdag 15 september. Dit feest vervangt de VIP op Oerwoudfuif van voorgaande jaren en richt zich dus op een ander doelpubliek.

Op zaterdag 16 september wordt het inwonersaantal van Hansbeke naar goede gewoonte voor één avond verdubbeld. De fuif zal voor de 3e keer plaatsvinden in de Merendreestraat, nadat de tuin van het cultuurhuis te Hansbeke jarenlang gold als vaste stek. “We zijn het hier ondertussen gewoon en kennen het terrein zeer goed, waardoor de opbouw vlot verloopt,” zegt Matthias Bogaert. “De ticketverkoop verloopt eveneens vrij vlot en we verwachten opnieuw een drieduizendtal bezoekers.”

Speciaal dit jaar is de gloednieuwe OWF Afterwork op vrijdagavond 15 september. “We hebben ervoor gekozen om op vrijdagavond een afterwork te organiseren omdat we ook de werkende mens een goed feest willen geven. De oerwoudfuifsetting blijft uiteraard behouden, maar de dj’s zijn anders en het aanbod aan drank en eten uitgebreider. We hopen alvast dat het een spetterende avond wordt. En wie voor 20u komt, krijgt een gratis glas cava en frietjes,” zegt Matthias Bogaert met een knipoog. Ook nieuw is de OWF Rave Space op zaterdagavond. “We merken dat de vraag naar techno elk jaar groter wordt. We willen daar graag op inspelen en vullen het hoofdpodium dit jaar dan ook aan met een technostage a.k.a OWF Rave Space. Die zal minder groot zijn, maar wel heel graaf.”

De leiding van Scouts Hansbeke is sinds vrijdag volop bezig met de voorbereidingen voor het feestweekend. Ze kunnen rekenen op zonnig weer en ook voor zaterdagavond zien de weersvoorspellingen er prachtig uit. “We zijn uiteraard erg dankbaar voor dit weer. Het maakt de opbouw een stuk aangenamer en ook Oerwoudfuif zelf verloopt op die manier een stuk vlotter. Vorig jaar hebben we pech gehad met het weer, maar dit jaar zijn de weergoden ons duidelijk gunstig gezind.”

Oerwoudfuif zet net als vorig jaar extra in op duurzaamheid. Het stroomverbruik wordt volledig gecoverd door zonnepanelen en batterijen. Op de avond zelf werkt Scouts Hansbeke met een borgsysteem opdat alle drinkbekers worden ingezameld en niet op de grond belanden. Ook mobiliteit is een belangrijk gegeven. “Net als vorig jaar wordt er een extra feesttrein ingezet richting Gent-Sint-Pieters. Zowel om 5u13 als om 5u30 zullen er treinen paraat staan om onze feestgangers veilig thuis te brengen. Hiervoor willen we stad Deinze en de NMBS uitdrukkelijk bedanken,” benadrukt Matthias Bogaert.

Op vrijdagavond zorgen dj’s Shizzle le Sauvage, Bavo Mortier, J-Castle en DJ TMO voor dansplaatjes. Op zaterdag zijn dat dj’s J-Castle, DJ Avack, Bryan V, O-Beats, DJ Flying Eagle en Miles. 

Meer info en tickets via oerwoudfuif.be of owfafterwork.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...