Matinee in Nevele over Nederlandse krantendatabank

De databank Delpher ontsluit maar liefst ruim 100 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften en de verantwoordelijke is zowaar een Vlaming. Steven Claeyssens heeft zijn roots in Landegem bij Deinze.

De Erfgoedvereniging Het Land van Nevele organiseert op zondag 8 oktober met hem een matinee met mogelijkheid tot ontbijt vanaf 8:30 en lezing om 10:30 in de B&B De Steenhove, Veldeken 41 in Nevele. Dit gebeurt samen met Het Historische Genootschap van het Meetjesland.

Aangeleverde foto – Foto: Jacqueline van der Kort, Koninklijke Bibliotheek

Steven zal ons aantonen  op welke manier het digitale archief kan worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek of nuttig kan zijn voor wie graag om welke reden ook in oude kranten, tijdschriften en boeken snuistert.

•       Het buffetontbijt kost 22,5 euro.  Graag inschrijven voor een plaatsje via  [email protected].   
•       De lezing om 10:30 is gratis toegankelijk. Inschrijven daarvoor hoeft niet.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...