Jong Groen Deinze zet in op een Progressieve en Duurzame Toekomst voor Deinse Jongeren

Deinze, 09/09/2023 – Jong Groen is verheugd om aan te kondigen dat er een nieuwe afdeling is opgestart in Deinze, met als doel een progressieve en inclusieve stad te creëren waarin de belangen van jongeren centraal staan, met bijzondere aandacht voor duurzaamheid.

“Jong Groen Deinze is een jongerenbeweging die zich inzet voor een betere toekomst, waarbij de stem van de jongeren gehoord wordt en er actie wordt ondernomen om Deinze duurzamer en inclusiever te maken”, zegt voorzitter Mathieu Schollier. “Onze visie is om Deinze te transformeren tot een stad waar jongeren actief kunnen deelnemen aan besluitvormingsprocessen en waar duurzaamheid een integraal onderdeel van het stadsleven vormt”.

“We zijn momenteel met 4 actieve bestuursleden en enkele sympathisanten.”, zegt secretaris Bram Stroobandt. “Samen met Sam Stroobandt en Steven De Clercq vormen wij de kern van de afdeling”.

Wie Jong Groen Deinze wil leren kennen is welkom op de Bio-Ecomarkt op het Sint-Poppoplein, aanstaande zondag 17 september tijdens autoloze zondag, waar het Korte Keten Mini-festival georganiseerd wordt door de jongeren. “De Bio-Ecomarkt zal een dag vol plezier en educatie bieden, waar Deinse inwoners en bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale producten en inspiratie kunnen opdoen voor een duurzamer leven. Jong Groen Deinze voorziet de live-muziek”, aldus Mathieu.

De line-up voor het Korte Keten Mini-festival is als volgt:

13:00 – 14:00 uur: Optreden van Los Bastos

14:30 – 15:30 uur: Optreden van Tom de Bie

16:00 – 17:00 uur: Optreden van Aïcha Bangura

“We nodigen alle Deinse jongeren en inwoners uit om langs te komen en te genieten van de gezelligheid”, zegt Bram. “We zullen ook aanwezig zijn voor een fijne babbel en voor wie meer informatie wil over de werking van Jong Groen Deinze of zich wil aansluiten bij onze afdeling. Samen kunnen we zorgen voor een duurzamere en meer inclusieve toekomst voor alle inwoners.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jong Groen Deinze

Email: [email protected]

Website: jonggroen.be/deinze

Volg ons ook op sociale media:

– Facebook: Jong Groen Deinze

– Instagram: instagram.com/jonggroendeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...