Bogaardendag in Merendree op zondag 24 september

Nu zondag 24 september houdt Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei een Bogaardendag in de gemeentelijke boomgaard Dopershoek in Merendree (Deinze). Ze werken daarvoor samen met de stad Deinze en Natuurpunt.

Op de Bogaardendag is er voor ieder wat wils. Naast de prachtige hoogstamfruitbomen die de boomgaard sieren, zijn er ook tal van activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten. Breng een bezoek aan de verschillende workshops en leer alles over het onderhouden en plukken van fruitbomen.

Voor de liefhebbers van cultuur is er een fruittentoonstelling waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en betekenis van fruitteelt in onze streek. De infostands bieden nog meer inzicht en informatie over de boomgaard en alles wat daarmee te maken heeft.

Ben je een sportieveling en houd je van fietsen? Dan is de Bogaardenfietstocht iets voor jou! Verken de omgeving per fiets en geniet van de prachtige natuur en mooie landschappen. Na de fietstocht kun je heerlijk uitrusten en bijpraten met mede-fietsers.

Voor degenen die graag hun eigen tijd indelen, is er ook de mogelijkheid om vrij rond te lopen en de boomgaard op eigen tempo te verkennen. Geniet van de rust en de schoonheid van de natuur, en maak prachtige foto’s van de bloeiende fruitbomen.

De toegang tot de Bogaardendag is gratis, dus het is een perfecte gelegenheid om met vrienden en familie een leuke dag door te brengen. We verwelkomen bezoekers graag vanaf 13 uur en sluiten de dag af om 17 uur. Om het evenement zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, raden we bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen. We hebben een grote fietsenstalling voorzien om je fiets veilig te parkeren.

Voor degenen die met de auto komen, is er parkeergelegenheid beschikbaar op de brug van Merendree. Vanaf daar is het slechts een korte wandeling naar de boomgaard. We hopen je te mogen verwelkomen op de Bogaardendag en samen te genieten van een gezellige en leerzame dag in de boomgaard!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...