Ingenieur Gentiel Acar (UGent) uit Deinze maakt kans op NBN Sustainability Award

Recent afgestudeerde Gentiel Acar maakt met zijn thesis over het hergebruik van oude dakisolatie kans op de NBN Sustainability Award. Met die deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs bekronen SciMingo vzw en NBN de sterkste scripties over duurzaamheid.

Heb je jezelf al afgevraagd waar gebruikte isolatie naartoe gaat als gebouwen worden afgebroken? Hoewel er ieder jaar steeds meer isolatiematerialen vrijkomen bij sloopprojecten, lijken we er weinig mee te doen. Sterker nog, we verbruiken extra energie om het tot as te verbranden. Gentiel Acar vond het hoog tijd om hier iets aan te doen. Hij bekeek voor zijn masterproef hoe herbruikbaar minerale wol kan zijn als isolatiemateriaal, en pleit voor creativiteit bij het hergebruik van oude isolatie. Hij haalde met zijn scriptie de finale van de NBN Sustainability Award en maakt zo kans op 1.500 euro. 

Uitreiking 

Acar neemt het in de finale op tegen 3 andere genomineerden. Of hij in de prijzen valt, wordt duidelijk bij de uitreiking van de deelprijs op dinsdagavond 8 november in het Stadhuis van Brussel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...