Verenigingenmarkt + Eerste steenlegging Cultuurhuis

Zondag 8 oktober 2023 is er de jaarlijkse kermis in Hansbeke.

Van 14 u tot 17.30 u is iedereen welkom op de verenigingenmarkt “Hansbeke Verenigd(t) om er kennis te maken met de Hansbeekse verenigingen. Er zijn gratis te bezoeken infostandjes, een fototentoonstelling, een workshop in de Vrije Academie toneel- en muzikale optredens, sport en spelletjes. Alle Hansbeekse verenigingen (of toch bijna) doen mee. Er is ook een wedstrijd. De winnaars worden bekendgemaakt om 18 u aan het Cultuurhuis.

Om 17.30 u is er de eerste steen Cultuurhuis Hansbeke door Stad Deinze met een afsluitende drink en de bekendmaking van de winnaars van de wedstrijd.

Wanneer? Zondag 8 oktober 2023 

  • 14 u tot 17.30 u: Verenigingenmarkt Hansbeke Verenigd(t) (organisatie: Afrit 12 dorpsraad)
  • 17.30 u: Eerste steenlegging Cultuurhuis (organisatie: Stad Deinze)

Waar? Gemeentezaal, Vrije Academie, Basisschool, Kerkplein, Cultuurhuis, Bomboaretunnel Hansbekedorp), Arscene (Reibroekstraat 37)

Wie? Hansbeekse verenigingen 

Waarom een verenigingenmarkt?

Hansbeke  heeft een actief verenigingsleven met jeugd- en sportverenigingen, feest- en buurtcomités, kunst-, hobby- en cultuurorganisaties en vele sociale bewegingen. Niet vergeten ook dat Hansbeke zijn eigen dorpsschool heeft en dorpskrant Vlakaf. Die zorgen allemaal samen voor veel verbinding.

Dit betekent niet dat er geen uitdagingen zijn. Elke vereniging of organisatie heeft wel eens vragen: Hoe trekken we nieuwe leden aan? Hoe bereiken we de nieuwe inwoners? Waar vinden we geschikte locaties voor onze activiteiten? Hoe blijven we uit mekaars vaarwater? Welk nieuw project kunnen we aanpakken? 

Om de verenigingen te promoten bij de Hansbekenaren, ontstond vanuit Afrit 12 (de Hansbeekse dorpsraad) het idee om een markt van de Hansbeekse verenigingen te organiseren. In elke vereniging werden de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken hoe zij zich als vereniging het best kunnen presenteren aan de Hansbekenaren en de andere Deinzenaren. Als moto voor de verenigingenmarkt werd gekozen voor “Hansbeke Verenigd(t)”. Bewust geschreven met een dt  achteraan. Hansbeke voelt zich verenigd en wil ook de bewoners verder nog meer verenigen want – zo meent althans Afrit 12 – verenigingen maken een samenleving warmer en sterker.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...