Ontdek zorgboerderij Groeisels tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid

De Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, die jaarlijks plaatsvindt van 1 tot en met 10 oktober, is een moment waarop Stad Deinze samen met lokale organisaties het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht benadrukt. Dit jaar zijn de schijnwerpers gericht op het inspirerende project van vzw Groeisels, die op zaterdag 7 oktober deelneemt aan de Open Geestdagen door de deuren van de Zorgboerderij wagenwijd open te zetten.

Ontdek zorgboerderij Groeisels tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid

Stad Deinze zet al enkele jaren het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Door middel van acties zoals #SamenVeerkrachtig, de Warme William en de Geluksdriehoek probeert Deinze om het thema bespreekbaar te maken. Maar ook de actieve ondersteuning van bestaande organisaties en initiatieven is een cruciale taak die onze stad hoog in het vaandel draagt.

“Het belang van organisaties in onze stad die geestelijke gezondheidszorg ondersteunen kan niet genoeg benadrukt worden. Ze zijn de hoekstenen van een samenleving die zorgt voor het welzijn en de mentale gezondheid van haar burgers” zegt schepen van Welzijn Conny De Spiegelaere. 

Dit jaar worden tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid voor het eerst de Open Geestdagen georganiseerd. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober kan je via de website van Te Gek?! de deelnemende zorgorganisaties ontdekken. In Deinze kan je tijdens de Open Geestdagen terecht bij vzw Groeisels. 

In een nieuwe en opmerkelijke samenwerking heeft Zelfplukboerderij ’t Schaaphof (Grote Heirenthoek 24, 9850 Landegem), sinds april 2023 een thuis geboden aan het inspirerende project van vzw Groeisels. Groeisels, wat staat voor de GROEI van het persoonlijke groeiproces en de groei van de GROENSELS, is een zorgboerderij die inclusieve dagbesteding biedt aan jongeren en volwassenen van 12 tot 99 jaar met een zorgvraag en/of -nood.

Het team achter vzw Groeisels bestaat uit drie bevlogen individuen Annelies, Tine en Dirk, elk met hun unieke achtergrond en passie voor dit project. Ze hebben een gemeenschappelijke drijfveer: deze warme plek delen met mensen die het nodig hebben. “We willen een omgeving creëren waar mensen gedragen worden, waar ze zich nuttig kunnen maken en echt kunnen meewerken in een werkend bedrijf. Een plek van groei en zorg voor elkaar, waar duurzaamheid en ecologie hand in hand gaan met sociale betrokkenheid” zegt Tine.

Vzw Groeisels legt naast het stimuleren van persoonlijke groei de nadruk op inclusie, leven met de seizoenen, het biologische groeiproces van groenten en lokale betrokkenheid.

De toekomst ziet er rooskleurig uit en vzw Groeisels hoopt vooral dat haar inclusieve visie werkelijkheid wordt, zodat ze een diverse en hechte gemeenschap kan verwelkomen op ’t Schaaphof.

Op zaterdag 7 oktober van 13.30 tot 18 uur nodigt vzw Groeisels je graag uit op de Open Geestdagen. Geniet met de hele familie van een rondleiding op de boerderij in Grote Heirenthoek 24 in Landegem waarbij je de werking van ’t Schaaphof en vzw Groeisels beter leert kennen. Laat je tijdens de circusvoorstellingen (om 14 uur en om 17 uur) onderdompelen in de wereld van acrogym en ontdek de muziekband Lyramando.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...