Waterspektakel Eau Revoir komt naar Deinze

DEINZE – In 2023 zet Toerisme Leiestreek volop in op waterbeleving in de regio. Het najaar wordt afgesloten met het betoverende waterspektakel Eau Revoir. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober kun je dit bijzondere en creatieve lichtspel op het water bewonderen, tussen 20:00 en 22:45 uur, op het Rheinbachplein in Deinze. Het evenement wordt versterkt door drank- en eetstandjes en randanimatie, wat voor een gezellige sfeer in het hart van Deinze zorgt. De toegang is gratis.

Onder de noemer WaterSferen lanceerde Toerisme Leiestreek deze zomer drie unieke evenementenconcepten om extra waterbeleving in de regio te creëren. In juni en juli liet Plat’eau in verschillende gemeenten een waternimf neerstrijken langs het water. Tijdens de zomermaanden kon je dankzij het waterevent Dobbero gezellig op het water dobberen. Het najaar sluit Toerisme Leiestreek af met het spektakel Eau Revoir.

Wat is Eau Revoir? Eau Revoir is een bijzonder en creatief lichtspektakel. Je nestelt je aan de oevers van het water en kijkt naar een voorstelling van prachtige, kleurrijke figuren en kunstzinnige lichtprojecties die op een fontein op het water dansen. Er zijn vier edities van Eau Revoir: in Kortrijk, Roeselare, Deinze en Machelen-aan-de-Leie.

Eau Revoir in Deinze “Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober is Eau Revoir vanop het Rheinbachplein te bewonderen”, vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor evenementen. “Het thema is Ode aan het water. We maken een reis die begint bij de bron van de Leie en eindigt in een kleurrijk, sprookjesachtig waterballet voor jong en oud. De beelden vormen een combinatie van filmbeelden van de natuur, getekende animatie van het leven onder water en beelden van een dansend silhouet in het water. Aangepaste muziek versterkt de beelden. De rust en de muziek zijn heerlijk om bij weg te dromen.”

Praktisch Er zijn meerdere voorstellingen tussen 20:00 en 22:45 uur. Elke voorstelling duurt 15 minuten en wordt telkens op het uur en halfuur herhaald. De laatste voorstelling start om 22:30 uur.

Randanimatie Op vrijdag 13 en zondag 15 oktober zorgen twee lichtreuzen en op zaterdag 14 oktober een spetterende vuurshow en lichtgevende jongleurs voor de gezellige sfeer. Er zijn drank- en eetstanden. De toegang is gratis, inschrijven is niet nodig.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...