Nieuwe openbare computerruimtes in Deinze

De Vlaamse overheid gaf Stad Deinze een subsidie van 39.231,50 euro om een e-inclusiebeleid uit te rollen over een periode van twee jaar. Met dat budget voorzien we een aantal acties om iedereen in Deinze mee te krijgen op de digitale trein. Zo zijn er op verschillende plaatsen in onze stad open computerruimtes ingericht met laptops. Reserveren is niet nodig. 

“De digitale trein raast aan een sneltempo en het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om alles via de digitale weg in orde te brengen” vertelt Marleen Vanlerberghe, voorzitter Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. “Stad Deinze wil de digitale kloof bij haar inwoners dichten. Daarom zorgt ze voor openbare toegankelijke computerruimtes met laptops die iedereen gratis mag gebruiken. Vooraf reserveren is niet nodig. Je kan met deze laptops via het internet bijvoorbeeld informatie opzoeken, een mailtje sturen of je cv opstellen.”

Locaties met een openbare laptop

De bibliotheek van Deinze en Landegem stellen al eerder een computer ter beschikking van de bezoekers. Nu komen er een aantal nieuwe locaties bij. Voor de jeugd is er een laptop in JC Brieljant (Mouterijdreef 20). Ook de bezoekers van Brielpunt kunnen gemakkelijk gebruikmaken van deze laptop. Verder kan je tijdens de openingsuren terecht in het gemeentehuis van Nevele (Cyriel Buyssestraat 15 in Nevele) en bij Welzijnsschakel De Zonnebloem (Vaart Rechts 14 in Nevele). Binnenkort komt er ook nog een laptop in sportcomplex Palaestra (Kastanjelaan 35, 9800 Deinze). 
Wil je meer info over deze openbare laptops of heb je vragen over digitale zaken? Neem dan een kijkje op www.deinze.be/iedereen-digitaal of vraag naar de brochure Iedereen Digitaal in Dienstencentrum Leiespiegel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...