Prijsuitreiking Junior Verhalenwedstrijd

Om jong schrijftalent aan te moedigen, organiseerde het stadsbestuur in samenwerking met de Cultuurraad en de bibliotheken Deinze en Landegem voor het eerst een Junior Verhalenwedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs en leerlingen uit het secundair onderwijs. De deelnemers wonen of studeren in Deinze. Er waren drie reeksen. Elke reekswinnaar ontvangt 150 euro prijzengeld. De drie laureaten worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op woensdag 1 november in Leietheater.

Stad Deinze organiseerde in samenwerking met de stedelijke cultuurraad en de bibliotheek dit jaar voor het eerst de Junior Verhalenwedstrijd onder het peterschap van Marc De Bel. Een jury onder leiding van Marika Strobbe (adjunct-bibliothecaris, jeugdafdeling bibliotheek Stad Deinze) beoordeelde ieder verhaal. De jury bestond verder uit: Daan De Bosscher (bibliotheek Landegem), Jolien Praet (leerkracht Woord, KADE) en Katrien Langeraert (bestuurslid Cultuurraad).

“Naast de Kortverhalenwedstrijd voor volwassenen die we al voor de dertiende keer organiseren, willen we ook kinderen de kans geven om hun literaire kwaliteiten te tonen. De kinderen en jongeren in onze stad zijn creatieve duizendpoten” vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur. “Met deze wedstrijd willen we ze ook aanzetten om meer te schrijven, om hun verbeelding op papier te zetten. Elke grote auteur is ooit begonnen met een klein verhaal en we willen onze kinderen de kans geven om hun talent te tonen. Maar liefst 48 jonge schrijftalenten schreven zich in voor deze wedstrijd, dat alleen al is een groot succes!”

Uit de inzendingen koos de jury in drie leeftijdscategorieën volgende winnaars:

  • Maya Bossuyt (°2008) uit Petegem met het verhaal Van zee tot zee
  • Gitte Michiels (°2009) uit Sint-Martens-Leerne met het verhaal De orde van de Zilverdistel
  • Morgan Faye (°2012) uit Landegem met het verhaal Wonderwereld

De jury prees elk verhaal om de beeldende, poëtische taal, de originele verhaallijnen en de soms gevatte en toegankelijke humor. De drie winnende verhalen werden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op woensdag 1 november in Leietheater. Iedere reekswinnaar ontving 150 euro prijzengeld. Nadien werd iedere deelnemer getrakteerd op de gratis filmvoorstelling Zeevonk.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...