Wintersfeerverlichting in Deinze

Om tijdens de donkere wintertijd wat licht en hoop te brengen, kiest stad Deinze terug voor sfeervolle winterverlichting in het centrum van de stad en de deelgemeenten. De opdracht werd toegewezen aan de firma Blachere Illumination uit Vottem (provincie Luik). Zij zorgt van 24 november 2023 tot midden januari 2024 voor het monteren, demonteren en onderhouden van de wintersfeerverlichting.

In de belangrijkste centrumstraten van de stad zorgen mini-ledlichtjes aan de bomen of 3D lichtballen aan de straatoverspanningen voor een aangename en warme sfeer. Het ‘D-logo’ van de stad kan je bewonderen aan het Kongoplein en op het plein ter hoogte van de Filliersdreef. Op het rondpunt in Sint-Martens-Leerne pronken een mooi verlichte kerstboom en kleine verlichte hertjes. Ook alle andere deelgemeenten worden feeëriek verlicht.

“De stad moet tijdens deze donkere wintertijd sfeer, warmte en gezelligheid uitstralen”, klinkt het bij Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor feestelijkheden. “De donkere periode is begonnen dus dompelen we onze stad in een aangename lichtsfeer onder. We hebben er doelbewust voor gekozen om elke ochtend en avond van 24 november 2023 tot midden januari 2024 wintersfeerverlichting te voorzien”.

“De keuze voor ledtechnologie past binnen de duurzame beleidsvisie” vult burgemeester Jan Vermeulen aan. “Het gebruik van ledverlichting tegenover klassieke verlichting leidt tot energiebesparing en draagt een steentje bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot, een win-win dus. Ook in de deelgemeenten zal de verlichting fonkelen om alle inwoners licht en hoop te bieden in deze winterperiode”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...