Matteo Cocquyt van RSC The Handles Belgisch kampioen

Zondag 19 november stond in de Bourgoyen in Gent het individueel Belgisch kampioenschap ropeskipping op het programma.
RSC The Handles Deinze was geselecteerd met 6 skippers. Bij de 12-15 jarigen sprong Silke Beel haar eerste Belgisch kampioenshap met veel vertrouwen. Marit en Thor Deraedt en Louka Dejaegher bij de 16-18 jarigen en Lies Broeckaert bij de +18-jarigen hadden ook een wedstrijd om met veel trots naar terug te kijken. Deze sportieve prestaties beloven veel goeds voor de toekomstige teamwedstrijden.

Het beste resultaat was voor Matteo Cocquyt. Nadat hij vorig jaar Belgisch kampioen werd bij de 12-15 jarigen moest hij het nu opnemen in de oudere categorie. Maar als eerstejaars deed hij het fantastisch. Perfect gestart bij de snelheidsproef, een solide uithoudingsproef en krachtig afgesloten met zijn vrije oefening. Dat leverde hem respectievelijk goud en tweemaal brons op voor de aparte events. De overallmedaille, alle events gecombineerd, was meer dan verdiend goud. Hij mag zich opnieuw een jaar lang Belgisch kampioen noemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...