N-VA Deinze reageert tevreden op beloofde veiligheidsmaatregelen in Krekelstraat

N-VA Deinze vroeg op de laatste gemeenteraad maatregelen om de fietser in de Krekelstraat beter te beschermen. Deze werden door de bevoegde schepen van mobiliteit toegezegd. 

“Tijdens huisbezoeken in de Krekelstraat vernamen we heel wat klachten over de verkeerssituatie in de nieuw aangelegde Krekelstraat,” meldt Glenn Vander Auwera. “Het is voor fietsers vaak levensgevaarlijk rijden ter hoogte van de wegversmallingen”. 

“Regelmatig negeren automobilisten de voorrangsregels aan de wegversmallingen. Wanneer de rijweg door een volzette parkeerzone versmald is, dwingt dit kruisende automobilisten op het fietspad. Dat brengt fietsers in gevaar,” vult N-VA gemeenteraadslid Paul Soetaert aan. 

N-VA Deinze is tevreden dat de bevoegde schepen van mobiliteit dit probleem erkent. Er komen maatregelen die zullen verhinderen dat er nog op het fietspad gereden wordt. “Dit komt de fietsveiligheid zeker ten goede,” besluit N-VA secretaris Vander Auwera.  

Foto: In bijlage: Paul Soetaert en Glenn Vander Auwera op het fietspad van de Krekelstraat

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...