Maarten della Faille van kasteel Ooidonk krijgt biografie

Hij is een van de meest bijzondere figuren die Deinze Het Land van Nevele heeft gekend. Als kleinzoon van een eenvoudige Vlaamse landbouwer werd Maarten della Faille door internationale handel in de 16de eeuw de vierde rijkste man van Europa. Zijn grote droom was het verbouwen van het door Gent verwoeste kasteel Ooidonk tot een klein Versailles.

Hij slaagde met brio. Hij had twintig kinderen en was betrokken bij het vredesakkoord tussen Engeland en Spanje, na tientallen jaren van oorlog. Het eerstvolgende nummer van het  erfgoedtijdschrift Het Land van Nevele begin 2024 is bijna integraal een biografie over deze man, die hier zijn stempel drukte. Stefaan De Groote staat in voor de redactie en prof. René Vermeir van de UGent schrijft het voorwoord.

Wie interesse heeft kan een abonnement nemen voor 20 euro te storten op het rk. nr. BE69 0013 9516 8578.

De vier tijdschriften worden opgestuurd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...