Stad Deinze & Belpop Bonanza organiseren de grootste Belpopquiz ooit in de legendarische Brielpoort.

Zaterdag 20 april wordt een echte hoogdag voor muziekliefhebbers en weetjesfreaks. Dan komen wandelende muziekencyclopedieën Jan Delvaux en Jimmy Dewit in de Brielpoort de Grootste Belpop Bonanza Quiz Ooit presenteren. Je kan in tussentijd je kennis bijspijkeren op 29 februari en 12 maart tijdens de BELPOP muzikale voorstelling in de bibliotheken van Deinze en Landegem.

“Deinze kent uiteraard een grote en lange muziektraditie, maar onze stad telt ook vele actieve quizzers en muziekkenners. We willen de grootsheid van onze muzikale geschiedenis vertalen in een absolute stunt”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu.  “deze Belpop Bonanza-quiz – de enige die dit jaar wordt georganiseerd, wordt een recordpoging om de grootste Belpop-quiz ooit te organiseren. We mikken op meer dan 500 personen, en dat hoeven niet allemaal  doorgewinterde muziekbollebozen te zijn, iedereen die graag in ons muzikaal erfgoed wil duiken en wat meer te weten wil komen over de Belgische en lokale popgeschiedenis, zal een fijne avond beleven. Het wordt zeker geen droog weetjesfestijn. Zoals altijd zullen Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing verrassend, verrijkend en entertainend uit de hoek komen. Waar anders kunnen we dat organiseren dan in de legendarische Brielpoort, de plek waar alle groten, van The Simple Minds, over AC/DC tot U2 hebben gestaan”.


“Alle klassieke elementen zijn aanwezig: algemene kennisvragen, instinkers, audio- en videofragmenten en tafelrondes. Overgoten met bakken visuals, memorabilia en heerlijke anekdotes.”, zegt Christophe Blomme van Leietheater. “Vorm een team van max. 5 personen en maak kans op een Belpop Bonanza-prijzenpakket. Wie weet, misschien wordt jouw team wel bekroond als de ultieme Belpop-kenners van het land.”

Maar er is nog meer muzikaal nieuws, wie zijn kennis over Belpopmuziek wil bijschaven kan op 29 februari (Deinze) en 12 maart (Landegem) terecht in onze bibliotheken voor de Muzikale Belpop voorstelling. 

Aan De Oevers Van De Leie‘, ‘Daar Waar De Leie Vloeit‘, ‘Brieven Uit Latem‘ en ‘Sint-Martens-Latem I & II‘: liedjes van grote zangers als Will Tura, Wannes Van De Velde en Johan Verminnen spreken boekdelen. De oevers van de Leie en de Schelde zijn een ideale voedingsbodem voor muziek. In en over onze regio werden heerlijke liedjes gemaakt, die uitwaaierden tot in Ierland en Amerika.

“Wouter Mattelin, bekend van het Radio 1-programma Allez Allez, waarin hij jarenlang de Belgische muziek in de etalage zette, vertelt enkele van de meest tot de verbeelding sprekende verhalen uit onze rijke muziekgeschiedenis. Rudi De Backer en Bart Vandamme spelen live de schoonste liedjes mee. Het wordt een voorstelling van de mooiste muzikale bloemen uit deze rijke cultuurregio”, besluit Rutger De Reu.

Info & tickets voor de quiz via www.leietheater.be

Info en tickets voor de muzikale voorstelling via Belpop: muzikale voorstelling | Deinze (bibliotheek.be)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...