Deinze strikt Raymond van het Groenewoud voor de Vlaamse Feestdag

en gelegenheidstoespraak door Ludo Simons

De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags gratis feestprogramma aan. Op zondag 7 juli wisten we een klepper van formaat te strikken voor het  gratis volksfeest in de Brielpoort: Raymond van het Groenewoud zakt dan af naar onze iconische rocktempel. Op 11 juli is Ludo Simons de gastspreker en zorgt koor Cantabile uit Deinze voor de muzikale omlijsting.

“De Belgische godfather van de Nederlandstalige rock-‘n-roll zorgt met zijn fantastische liveband voor een spetterend begin van de zomer in Deinze. Daarnaast proberen we op het Volksfeest ook steeds het podium te geven aan een topper uit eigen streek. Wouter Berlaen uit Zulte, toevallig ook de bassist van Raymond, zal het publiek opwarmen.”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu. “Die avond geven we aan Deinse verenigingen ook de kans om hapjes en drankjes te verkopen om hun kas te spijzen. Verenigingen die dat willen kunnen zich melden bij de cultuurdienst van de stad.”

“Verder is er op donderdag 11 juli de officiële viering in mudel met een gelegenheidstoespraak door Ludo Simons en een optreden van koort Cantabile Deinze. Ook deze avond is gratis”, zo kondigt Rita Rogiers, voorzitster van de cultuurraad aan.

Volksfeest met Raymond van het Groenewoud en voorprogramma Wouter Berlaen

Raymond staat al meer dan 50 jaar op de planken. Hij heeft ontelbare hits op zijn naam staan. Met klassiekers als “Meisjes”, “Vlaanderen boven” of “Chachacha” zorgde Raymond van het Groenewoud eigenhandig voor een uitgebreid hoofdstuk in de grote Vlaamse muziekencyclopedie. Hij was meer dan vijftien jaar de vaste afsluiter van de Gentse Feesten, met legendarische optredens op het Walter De Buckplein die tot in de vroege uurtjes bleven doorgaan.

Al 20 jaar lang neemt freelance bassist Wouter Berlaen uit Zulte zijn telefoon op voor gelijk welke artiest die verlegen zit om lage tonen: van Chaka Khan (USA) & Laura Lynn (Ardooie) tot Urbanus en Kapitein Winokio. Van op factuur voor iedereen tot in vaste dienst bij Raymond van het Groenewoud. Dubbelgelaagde Zultse teksten op een bedje van lo-fi beats. Een aanslag op de dansbenen én tegelijk voeding voor de ziel.

Tijdens dit evenement zullen verschillende Deinse verenigingen de bezoekers allerlei lekkers aanbieden. De deuren worden om 19u geopend.

Raymond van het Groenewoud, voorprogramma: Wouter Berlaen
Zondag 7 juli om 19 u. Optreden start vanaf 20u
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze

gratis toegang, zonder reservatie

Programma 11 juliviering

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in mudel te Deinze met een gelegenheidstoespraak door Ludo Simons, emeritus hoogleraar Boek- en bibliotheekwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven en lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Hij was conservator van het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven – het huidige Letteren huis – te Antwerpen, directeur van de Antwerpse Stadsbibliotheek – de huidige Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience – en hoofdbibliothecaris van de Universiteit Antwerpen.

De muzikale omkadering wordt verzorgd door koor Cantabile Deinze,die voor de gelegenheid gedichten van Virginie Loveling op muziek hebben gezet.

Toespraak Ludo Simoens en muzikale omkadering door koor Cantabile Deinze

donderdag 11 juli om 19 u.
mudel, Lucien Matthyslaan 3-5 , 9800 Deinze

Gratis toegang, zonder reservatie

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...