Feestelijke opening geboortebos Grammene

Stad Deinze plantte 1.485 inheemse bomen aan in de Vondelvallei in Grammene voor de kindjes die geboren zijn in Deinze in 2020, 2021 en 2022. Dit nieuwe geboortebos werd op 13 en 14 april feestelijk geopend.

Bossen zijn leuke plekken om in te spelen. Ze leveren ook zuurstof en zijn dus van groot belang. Daarnaast staan bomen bij uitstek symbool voor het groeien. Een geboortebos is dan ook een ideaal geboortegeschenk voor nieuwe Deinzenaartjes. Geboortebossen dragen ook bij aan de doelstelling van het stadsbestuur om tegen eind 2024 ongeveer 45.000 extra bomen in Deinze te planten.

De Stad plantte in 2020 al een geboortebos aan langs Vaart Rechts in Nevele voor kindjes die geboren waren in oud-Nevele in 2017, 2018 en 2019. Voor het nieuwe geboortebos in de Vondelvallei in Grammene nodigden we de ouders van kindjes die geboren zijn in Deinze in 2020, 2021 en 2022 uit om een naamplaatje voor hun kindje te voorzien. Ook kindjes die tijdens de zwangerschap of na de geboorte overleden zijn konden een plekje krijgen in het bos.  

De Technische Uitvoeringsdienst plantte de afgelopen maanden 1.485 inheemse bomen (Zomereik, Winterlinde, Zwarte els, Zoete kers en Gewone vogelkers) aan. Een groot geboortebord vermeldt alle namen en geboortedata van de deelnemende kindjes.

“Een geboortebos helpt om jonge gezinnen bewust te maken van het belang van lokaal groen en het plezier van buiten zijn”, zegt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor milieu. “Het jonge bos zal samen met de jongste Deinzenaars kunnen groeien en bloeien. Op die manier maken we de stad een beetje groener en gezonder voor jong en oud.”

Tijdens het feestelijke openingsweekend zetten we ook diverse diensten van Huis van het Kind in de kijker. “Gezinnen vinden in Huis van het Kind ondersteuning en informatie rond gezonde én leuke keuzes voor hun  kind(eren)”, vult Nathalie Lambrechts aan, schepen bevoegd voor Huis van het Kind. 
Op 13 en 14 april zorgen we voor de nodige sfeer, gezelligheid en animatie op kindermaat. De activiteiten hebben plaats in de gemeenschapszaal De Vlasschuur (Ardense Jagersstraat-Gottem 4) in Gottem en in het geboortebos in de Vondelvallei in Grammene.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...