Uitgave historische strip met levensverhaal graaf van Horn 

Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de graaf van Horn (1524-1568), maakte inwoner en illustrator Gilbert Declercq een strip over het leven van de graaf. André Bollaert, erevoorzitter van de erfgoedvereniging Het Land van Nevele, stond in voor het scenario. Het stadsbestuur geeft alle leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar lager onderwijs een exemplaar van deze historische strip. Het hebbeding is vanaf 27 mei ook te koop voor 10 euro bij de dienst Evenementen en Toerisme.

“Om de 500ste verjaardag van de graaf van Horn (1524-1568) te herdenken, werkte de dienst Evenementen en Toerisme in samenwerking met Dunsa, Erfgoedvereniging Het Land van Nevele en Schutters Eendracht van Ooidonk een mooi programma uit. Iedereen is van harte welkom op zondag 26 mei tussen 13 en 18 uur aan kasteel Ooidonk”, zegt een trotse burgemeester Jan Vermeulen.

“We willen meer doen dan de graaf Van Horn een dag in de belangstelling zetten”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur. “We willen de jeugd iets tastbaar en blijvend meegeven zodat deze belangrijke figuur voor Deinze en de Lage Landen, in ons collectieve geheugen blijft.”

“Deze herdenking mikt niet alleen op het grote publiek, maar vooral ook op onze schoolgaande jeugd”, vult Nathalie Lambrecht, schepen bevoegd voor onderwijs aan. “Speciaal voor de leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar maakte Gilbert Declercq, inwoner en illustrator, een strip van 12 pagina’s met het levensverhaal van Graaf van Horn. André Bollaert, erevoorzitter van de Erfgoedvereniging Het Land van Nevele en drijvende kracht achter de herdenking, leverde het scenario aan.”

Nevelaar Gilbert Declercq (° 1946) is illustrator, striptekenaar en schilder. Zijn aquarellen werden zowel nationaal als internationaal bekroond. Hij maakte illustraties voor diverse dag- en weekbladen. 

Hij is lid van de Society of Illustrators, de Amerikaanse beroepsvereniging voor illustratoren. 

Het stadsbestuur overhandigt de strip op vrijdag 17 mei aan de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool LEERNEst (Bachte-Maria-Leerne) en de leerlingen van het vijfde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Vaart (Nevele). De strip wordt op dezelfde dag ook verdeeld bij alle andere vierde en vijfde leerjaren lager onderwijs van alle Deinse scholen. Op zondag 26 mei is de strip te koop voor 10 euro tijdens het event en vanaf maandag 27 mei is hij verkrijgbaar bij de dienst Evenementen en Toerisme.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...