Zeven maal sfeer en muziek in het Kaandelpark tijdens de Parkies

Zomer in Deinze, daar horen de Parkies bij! Voor de 20e keer staan de gratis concerten garant voor fijne zomeravonden met vrienden, familie en buren. Vanaf woensdag 3 juli zijn er zeven woensdagen op rij gratis optredens in het Kaandelpark.

“De Parkies Kaandelconcerten zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de ontmoetingsplaats bij uitstek voor jong en oud die ten volle van muziek willen genieten in een aangename sfeer. De concertenreeks die door Muzikaal BV en de stad Deinze wordt georganiseerd is dit jaar aan de twintigste editie toe.”, zegt Schepen voor Cultuur Rutger De Reu, “Vanaf woensdag 3 juli zijn er zeven woensdagen op een rij optredens in het Kaandelpark aan de Mouterijdreef in Deinze”

  • 3 juli: Leez (de zus van Metejoor) + IIII (Four)  
  • 10 juli: Cookies And Cream (1 van de betere coverbands)
  • 17 juli: Sarah (Sarah Decoster, VTM Sing Again)
  • 24 juli: Mother Mercury (Queen-tributeband)
  • 31 juli: Pauline Slangen (winnares Regi Academy) & Michael Schack 
  • 7 augustus: Barbara Dex (Belpop-coryfee met nieuw countryrock-repertoire)
  • 14 augustus: The Starlings (Tom Dice en Kato Callebaut)

De Parkies Kaandelconcerten zijn voor de twintigste keer de een vaste zomerwoensdagafspraak in Deinze. Doorheen de jaren mochten we kleppers zoals Raymond van het Groenewoud, Metejoor, Gustaph en Niels Destadsbader in het Kaandelpark verwelkomen. Voor dit jubileumjaar voegen we daar dus o.a. Leez (zus van Metejoor), The Starlings en Barbara Dex aan toe.  Het muzikale ’tuinfeest’ is uniek in zijn soort en bovendien volledig gratis dankzij de steun van de sponsors en het stadsbestuur”, vertelt schepen van cultuur Rutger De Reu. “Op de 2 woensdagen tijdens de kermis programmeren we ook steeds een topaffiche. Dit jaar zijn dat Pauline Slangen en Michael Schack op de avond van het lichtspektakel en Mother Mercury, dé Queen-tributeband op de eerste woensdag van de kermis. Bij zonnig weer verwachten we weer een plein dat afgeladen vol staat. We zullen bovendien ook opnieuw voor een aantal concerten tolken Vlaamse Gebarentaal voorzien.”

Kom deze zomer dus genieten van een ijzersterk programma, een uitgebreide bierkaart, verfrissende zomercocktails, een rijk assortiment aan frisdranken en lekkere en zachtgeprijsde snacks.

U bent elke woensdagavond welkom vanaf 19u00 in het Kaandelpark. Dat is het moment waarop de bars en het eetkraam openen. De optredens starten om 20u00 en duren tot 22u15. Het einde van de avond is voorzien omstreeks 23.15 u.

Korte kennismaking met de artiesten van de PARKIES 2024 in Deinze:

• Woensdag 3 juliLisa Van Rossem (Leez) + IIII (Four)

Een popzangeres / songwriter die powerpop van het hoogste niveau brengt. Niet zo moeilijk, als je  dezelfde galactische genen hebt als Joris Van Rossem (Metejoor).

Geen bloedband, maar wel opgevist uit ‘The Voice Kids’ en als vier nieuwe zussen samengezet door Hans Francken – de ontdekker van Metejoor. Al gauw de Vlaamse Spice Girls gedoopt.  “Ons doel? Keiveel optredens doen deze zomer, daarna richting Sportpaleis!” Ze dromen groot, de leden van Vlaanderens nieuwste girlband IIII (spreek uit als Four). 

• Woensdag 10 juli:  Cookies And Cream

Cookies and Cream is een energiek zestal dat opgericht werd voor de lol op de Antwerpse Muziekacademie in een tijdperk van Gameboys en Jurassic-gekte. Ze besloten de definitie van “de zoveelste gewone coverband” een heel wat bredere invulling te geven. Hun belangrijkste doel: elk publiek bij hun nekvel grijpen met zorgvuldig geselecteerde muziek in een leuke en vermakelijke liveshow. De Cookies tekenden ook al voor zeer gesmaakte optredens op o.a. Tomorrowland, Rock Werchter, en zelfs in Ibiza.

• Woensdag 17 juli:  Sarah

Voor Sarah De Koster moeten we terug naar 1997 richting Soundmixshow. Toen won ze als 16-jarige als Alanis Morissette. In de jaren daarna bracht ze een aantal albums en singles uit, waaronder een duet met Koen Wauters. Het VTM-programma Sing Again organiseerde een prettig weerzien met de zangeres van o.a. De Corsari’s

• Woensdag 24 juli:  Mother Mercury

Mother Mercury, Europa’s meest authentieke Queen-tribute, brengt een eerbetoon aan de grootste band uit de rockgeschiedenis: Queen! Freddie Mercury is zonder twijfel nog steeds de grootste showman die er ooit was. Deze Belgische Queen tribute band zorgt ervoor dat je dit nooit meer vergeet door een overweldigende show neer te zetten met die beroemde Queen-sound! Tijdens dit opzwepende optreden schreeuw je mee met onvergetelijke hits als ‘Don’t stop me now’, ‘Radio Ga Ga’, ‘Somebody to love’, ‘Bohemian Rhapsody’ en nog veel meer!

• Woensdag 31 juli: Pauline Slangen & Michael Schack

Pauline nam op 14-jarige leeftijd deel aan The Voice Kids. In 2021 werd ze winnares van de Regi Academy. Samen met Regi nam ze de hitsingle ‘Duizend Sterren’ op. Sindsdien schitterde naast op talloze podia in Vlaanderen ook al in het grootse Sportpaleis. Pauline maakt het helemaal waar, met als kers op de taart haar allereerste solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’. 

Met zijn drukke concertagenda bewijst DJ-drummer Michael Schack dat zijn unieke one-man-show een ideale afwisseling is tussen DJ-sets en live optredens. Waar hij vroeger vooral gekend was als ‘drummer van’ Netsky en Milk Inc., is Michael Schack vandaag vooral bekend als gewaardeerd solo-artiest.

Je mag je dus verwachten aan een spectaculair pompende en vooral 100% interactieve plezante live DJ-drummer-set.

• Woensdag 7 augustus: Barbara Dex

Ook al dacht Barbara als dochter van een zingende vader in het begin van de jaren 90 niet meteen aan een eigen zangcarrière,
toch staat deze Kempense zangeres ondertussen al bijna 25 jaar mee aan de Vlaamse top. En al die tijd onderscheidde Barbara zich met een prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen. Deze zomer richt ze zich op de country-rock steeds gezongen met overtuiging en met veel aandacht voor een goeie song.

• Woensdag 14 augustus:   The Starlings

The Starlings is een Belgisch muziekduo bestaande uit Tom Dice en Kato Callebaut. De groep bracht hun eerste single Mine uit in 2019. In 2020 deed het koppel mee aan het zesde seizoen van Liefde voor muziek. Daar ontvingen ze veel lof voor hun cover van Liefdeskapitein van K3.

Het duo deed in 2023 mee aan Eurosong, de preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2023. Ze deden dat met de nummers Oceanside en Rollercoaster. “Rollercoaster” was het nummer dat ze live brachten tijdens de finale op 14 januari 2023. Ze werden 2de met vooral veel stemmen van het publiek.

Info

www.parkies.be
www.facebook.com/parkiesdeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...