Jongeren werken voor het Zuiden in Deinze

Donderdag 20 oktober was Zuiddag. Tijdens de campagne ‘Work for Change’ kruipen meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Ook stad Deinze nam dit jaar opnieuw deel aan de campagne. Vier jongeren werkten in dienstencentrum Leiespiegel en Brielpunt. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

zuiddag-20161020

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Vandaag werd er binnen het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’, onder andere aan de slag gegaan voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika.

Stad Deinze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de Zuiddag en neemt sinds enkele jaren deel door studenten actief te laten meewerken in verschillende stadsdiensten. Dit jaar hielpen Floris Van Baeveghem, Quinten Goeminne, Emiel De Poortere en Gilles D’Huyvetter mee in dienstencentrum Leiespiegel en Brielpunt. De vier jongens uit het zesde middelbaar lopen school in Leiepoort campus Sint-Vincentius Deinze, Leiepoort campus Sint-Hendrik Deinze en het Erasmusatheneum in de Pinte. Ze mochten tijdens de Zuiddag, na een rondleiding doorheen dienstencentrum Leiespiegel, onder andere de burgemeester ondersteunen, klasseren in het archief en meehelpen aan de voorbereidingen voor de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...