Seniorenweek te Deinze

Dit jaar vindt de nationale ouderenweek plaats van 19 tot 25 november. Het nationale thema “Generaties verschillen? Ontmoeting verrijkt!” heeft als doel te werken aan de sociale samenhorigheid. Een van de effecten van een hogere levensverwachting is dat we met meer generaties samenleven. Deze meergeneratiesamenleving is een nieuwe vorm van samenleving waarbij we allemaal betrokken partner zijn. Verschillende diensten bieden de inwoners van Deinze een welgevuld programma aan.


Met “Wonen morgen begint vandaag” behandelt de heer Hendrik Leurs van bvba De Leefboom het thema van aanpasbaar bouwen en levenslang wonen. Wonen is van levensbelang. Verstandig wonen betekent dat we onze woning voorzien op of aanpassen aan de veranderingen en eventuele beperkingen die we op onze levensweg tegenkomen. Op vrijdag 16 november om 14.00 uur in LDC Elfdorpen. Kostprijs: 5 euro (voor koffietafel met gebak). Men moet vooraf inschrijven en betalen bij Carine De Rijcke, LDC Elfdorpen, of bij Stephanie De Meulenaere, Ghesquièrestraat 15 te Deinze, tel. 09 387 76 10.

Op dinsdag 20 november worden de eigen Leie kunstenaars onder de aandacht gebracht. Het ons museum van Deinze en de Leiestreek heeft reeds verschillende grote retrospectieve tentoonstellingen georganiseerd. Wordt het geen tijd om ook onze eigen werken eens te bewonderen? De Stad Deinze zorgt voor de gidsen die ons door het museum loodsen. Men dient zich op voorhand in te schrijven in de dienst Welzijn, stadhuis Deinze, tel. 09 381 95 04/05.

Op woensdag 21 november om 15 uur vergast OKRA Promenade Orkest ons in Zaal Rekkelinge met een optreden. Het Okra Promenade Orkest bestaat uit 45 muzikanten en laat ons deze namiddag genieten van hun eigen repertoire. Zij brengen zowel klassiek als hedendaagse muziek. Het optreden is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt.
Dit kan op de dienst Welzijn 09 381 95 04/05

Do sportieve 50 plusser kan op 22 november om 16.15 uur terecht in Palaestra voor een uurtje gezond bewegen. Ter gelegenheid van de Vlaamse zwemweek wordt u allen verwacht in het zwembad Palaestra. Voor degenen die kunnen zwemmen is er mogelijkheid tot vrij zwemmen, voor de anderen is er rustige watergymnastiek in ondiep water. Na een frisse duik kan u genieten van een kop koffie met pannenkoek! Kostprijs: 2 euro (zwemticket, koffie en pannenkoek inbegrepen)

En op 25 november om 14.00 uur kunnen de kaarters terecht in het Onze Lieve Vrouwrustoord, Karel Picquélaan 49. Inleg : 2,50 euro, inschrijven vanaf 14.00 uur

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...