Deinze begint het gevecht tegen storend zwerfvuil

De werkgroep Proper Deinze bekijkt op welke manier de stad Deinze de problemen rond zwerfvuil en sluikstorten kan aanpakken. Deinze die als proefgemeente deelneemt aan een project van de Gentse afvalintercommunale Ivago.

Om dit alles goed te kunnen opvolgen heeft de stad naast milieuambtenaar Paul Cardon, Karen Vandenbussche als duurzaamheidsconsulente aangesteld. Zij zal de werkgroep begeleiden en mee helpen coördineren.


Filiep Vandevyvere: 'Vele problemen zijn bekend en er worden al tal van inspanningen geleverd om de stad proper te houden maar de werkgroep kan de resultaten beter opvolgen. Proper Deinze kan de pijnpunten vastleggen en eventuele acties daarop afstemmen in samenwerking met Ivago.'

Gilles De Bouver een twaalfjarige student uit Gavere die school loopt in het Vrij Technisch Instituut in Deinze ontwierp het logo voor Proper Deinze: een veegborstel op een witte achtergrond met daarop de woorden 'Proper Deinze'.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...