Rock Bujumbura

Zaterdag 24 november gaat Rock Bujumbura officieel van start met een eerste inzamelcampagne voor tweedehands muziekinstrumenten. Op die dag kan je met uw oude muziekinstrumenten terecht in 4 Vlaamse technische scholen, waar ze opgelapt worden en een nieuw leven krijgen.

Rock Bujumbura is een project voor jonge muzikanten in Burundi. Dit project bestaat er in kansarme muzikanten te ondersteunen door hen de mogelijkheid te geven te repeteren met moderne, opgeknapte muziekinstrumenten.

Maar waar komen die muziekinstrumenten vandaan? En wie lapt die op? Hiervoor steken 4 Vlaamse technische scholen (KTA Gent, PTI Kortrijk, TISJ Geraardsbergen en KA Erasmus Deinze) een handje toe. Op zaterdag 24 november tussen 14u en 18u zal in deze scholen een inzameldag voor afgedankte muziekinstrumenten plaatsvinden. Alle mogelijke muziekinstrumenten zijn er dan welkom: elektrische gitaren, versterkers, microfoons, drums, djembees, keyboards, blokfluiten, enzovoort. Ook zullen er die dag in PTI Kortrijk en KTA Gent enkele jonge bands hun muzikaal ei leggen.

{mosmap width='500'|height='400'|lat='50.97517'|lon='3.5338|zoom='4'| zoomType='Large'|zoomNew='0'|mapType='Hybrid'| showMaptype='1'|overview='0'|text='KA Erasmus Deinze'|lang=''} 

Klassen van de 3e graad leren de ingezamelde instrumenten gedurende het schooljaar oplappen in de lessen elektriciteit, elektromechanica en hout. Ook in de lessen geschiedenis, aardrijkskunde en muziek zal de regio van Centraal-Afrika aangekaart worden. Een educatieve box, samengesteld door de ploeg van Rock Bujumbura, staat hiervoor ter beschikking van de leerkrachten.

Tijdens de inzameldag zal er in elke school om 16u een persmoment georganiseerd worden. De optredens van de bands (Milk The Fish & Bahia de Todos os Ritmos) vinden omstreeks 16u30 plaats.

Voor meer info over dit nagelnieuwe project kan u terecht bij Thomas Hiergens op 0486-27 63 47 en [email protected] of Ruth Beeckmans op 0486-79 96 26 en [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...