Publicatie over natuurreservaat ‘Vallei van de Zeverenbeek’ nu verkrijgbaar

Het boek over het Europees beschermd natuurreservaat 'Vallei van de Zeverenbeek' is vanaf nu te verkrijgen. Aan geïnteresseerden die acht euro overschrijven op het rekeningnummer 290-7431460-20 van de heemkundige kring Het Land van Nevele met vermelding 'Zeverenbeek' wordt de publicatie toegestuurd.

Men kan  voor een exemplaar ook terecht bij Joris Vanhee, Leeuwstraat 62 (Zeveren) of bij Stefaan De Groote, Peperstraat 7 (Bachte-Maria-Leerne).

De auteurs Stefaan De Groote, Xavier Coppens en Rik Desmet bestempelen hun werk een ecologische, culturele en historische verkenning van het gebied. Het is de eerste keer dat de heemkundige kring kleurfoto's laat afdrukken in een uitgave. Het is bovendien voor het eerst dat een heemkundige vereniging en een natuurvereniging (Natuurpunt) in deze streek samenwerken. De foto's komen voornamelijk van natuurfotograaf Yves Adams. Ook Martin Carrette uit Zeveren werkte mee. Hij zorgde voor enkele gedichten die met het natuurreservaat te maken hebben.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...