Verkeersveilige nacht

In de nacht van zaterdag op zondag werd voor de elfde keer de verkeersveilige nacht gehouden. Het doel van deze actie was om de aandacht van de weggebruikers te vestigen op de reële pakkans tijdens de eindejaarsperiode.

Alle politiezones van Oost-Vlaanderen en de wegpolitie namen aan de actie deel. 6,58% van de autobestuurders had een strafbaar alcoholpercentage in het bloed en dat is bijna een procent meer dan vorig jaar. 10,1% van de bestuurders beging een snelheidsovertreding en dat is ruim een procent minder dan vorig jaar.

In de zone Deinze-Zulte werden 68 bestuurders gecontroleerd. Slechts 1 bestuurder bleek positief. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De politiezone Deinze-Zulte hield ook snelheidscontroles. Er werden 461 voertuigen gecontroleerd. 74 bestuurders begingen een overtreding.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...