Fiesta Guate: vriendengroep organiseert benefietavond voor daklozenproject Guatemala

Vorige zomer bezochten Hanna, Hadiel, Salomé, Hendrik, Annie en Lies hun vriendin Ruth Janssens in Guatemala. Zij is er al een hele tijd actief in het daklozenproject Pro Eso. De vriendengroep wil haar nu een flinke steun geven door een benefietavond te organiseren in zaal Sint-Martinus op zaterdag 23 februari vanaf 19u30. "Het wordt een feestavond vol optredens met internationale en nationale ritmes, een hele resem dj's, prijzen, lekkere hapjes, een Guatemalteekse markt, fotoproject en nog veel meer." Wie dit wil meemaken, betaalt amper 5 euro (of 4 euro vvk). Kaarten kunnen worden besteld bij [email protected].

Fiesta Guate
Foto: Fiesta Guate

Wie zijn de daklozen van Antiqua waar Ruth zich om bekommert: "Het gaat om een groep van 80 tot 100 mensen in alle leeftijden. De één is op straat beland door overmatig alcohol- of drugsgebruik, de ander is ziek geworden of er 'gewoon' geboren. Iedereen heeft zo zijn verhaal. Daar komt bij dat ook veel arme gezinnen tijdelijk 'hun heil zoeken' in de straten van Antigua. Want daar zijn toeristen en aan hen kun je spullen verkopen… Sommige gezinnen vertrekken na een week, andere blijven maanden. Wat doet het project: ze proberen deze mensen er weer bij te laten horen door hen twee maal per week in de avond op te zoeken. Ze maken een praatje en waar nodig geven ze kleine medische ondersteuning. Tijdens deze bezoekjes delen we onder andere vitaminepillen, kleding, tandenborstels en zeep uit."

Meer informatie over benefiet en project: www.freewebs.com/ruthinguatemala

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...