Marco Antonio Mazzini

Deze naam zegt jullie allicht niks, Marco Antonio woont nu nog in Gent, maar verhuist binnenkort naar Deinze. Als solist voor kamer- en orkestmuziek heeft Marco Mazzini internationaal opgetreden in volgende toonaangevende plaatsen : Carnegie Hall (New York), Tama Center (Tokyo), Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Bijloke concertzaal (België) en in het Conservatorium van Parijs.

Marco Mazzini maakte zijn debuut als solist met het Lima Philharmonic Orchestra, als winnaar van het "Concurso Nacional de Conciertos" in Peru, onder de leiding van Miguel Harth-Bedoya.

Hij nam deel aan verschillende muziekfestivals zoals de International Clarinet Festivals (Arizona, Oklahoma, Utah), het November Muziekfestival (België, Nederland), Festival Internacional de Música Contemporánea (Lima), New Art Festival (Ohio), Ostrava Days (Tsjechië). In 2005, vertegenwoordigde hij Peru voor het eerst op het World Clarinet Festival in Tokyo.

In Europa heeft hij samengewerkt met componisten en muzikanten zoals Frederic Rzewski (USA), Dirk Brossé (België), Martin Smolka (Tsjechië), Lubica Salamon-Cekovská (Slowakije), SEM Ensemble (New York), Spiegel String Quartet (België), Yuri Serov (Rusland), Carlos Tarcha (Brazilië), Viviane Spanoghe (België) and the Ciurlionis String Quartet (Litouwen).

Marco Antonio MazziniMarco Mazzini spitst zich vooral toe op het uitvoeren en promoten van nieuwe muziek. Als één van de stichters van het "Thelema Trio", speelt hij een grote variëteit aan kamer muziek die niet enkel geschreven werd voor de traditionele klarinet, maar ook voor de bas klarinet en de contrabas klarinet.
Als eerste klarinettist van het Ostrava International Orchestra (Tsjechië), speelt hij werken van componisten als Stockhausen, Xenakis, Ligeti, Nono en Cage.

In 2006 richtte Marco Mazzini Duo Dicto op – een klarinet-piano duet. Daarmee krijgt hij de kans om werken te spelen van de meest omstreden levende Latijns-Amerikaanse componisten, van tonale stukken voor klarinet en piano tot solo werken voor contrabas klarinet en elektronica.

Zijn meest recente muzikale projecten zijn het nieuwe "Kinsa Trio", een jong ensemble gewijd aan Peruaanse muziek geschreven begin XX eeuw en het "International Rok Clarinet Quartet." Sinds 2005 is hij een "BG France" en "Gonzalez Reeds" artist.

U kan het "Thelema Trio" bewonderen op 17 februari in Deinze dit op het "Borrel-nootjes" festival in de muziekacademie van Deinze. (gratis ingang)

{youtube}y33fTZJyVlo{/youtube}

Thelema Trio een bijzonder ensemble dat geen begrenzingen in de muziek kent. Zij gebruiken hun unieke bezetting voorbij de grenzen van hun klassieke opleiding, waardoor zij een stem zijn geworden voor hedendaagse componisten. Door het werken met avant-garde, jazz, vrije improvisatie of volksmuziek, staat het ensemble open voor elke nieuwe uitdaging. Deze drie muzikanten willen steeds hun technische en muzikale vaardigheden uitbreiden.

Thelema Trio

Thelema Trio zijn oud-studenten van het conservatorium van Gent, waar zij kamermuziek studeerden bij Marcel Lequeux, Filip Rathé en John Whitelaw. Dit ensemble geeft concerten sinds maart 2003. In die maand werd ook de derde prijs behaald in de Tweejaarlijkse Kamermuziek Wedstrijd van Rotary Club Gent. Hun vele concerten brachten hen reeds in heel België en ook Nederland. In augustus 2004 speelden zij op uitnodiging van componist Luca Vanneschi een concert in Cittá Della Pieve in Italië, nadat deze speciaal voor hen een werk had gecomponeerd. In oktober/november 2004 ondernamen zij een concert tournee langs de Westkust van Peru. De Universidad San Marcos in Lima had het ensemble uitgenodigd voor concerten, masterclasses en lezingen in Lima, Trujillo, Arequipa en Chiclajo. Zij gaven in deze steden verschillende concerten, en werkten samen met lokale musici en componisten.
In juli 2005 speelden ze een concert op het International Clarinet Festival 2005 in Tama, Tokio. In de maand oktober volgde een uitgebreide tournee in de VS waar zij werden uitgenodigd door de American Society Of Composers om Amerikaans en Belgisch werk te spelen. Het programma varieert van hedendaagse composities tot meer jazz-georiënteerde werken. In november 2003 gingen zij ook met een programma van start dat bestaat uit traditionele Peruaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, gearrangeerd door klarinettist Marco. Deze muziek werd ook op demo-CD opgenomen in februari 2004 onder de titel “Peruvian Music”.

In mei 2003 werd een promo-CD opgenomen in de Rode Pomp in Gent. Deze opname werd in januari 2005 gevolgd door de “Live Performance” demo-CD. Sinds 2006 is de groep als Nieuw Talent opgenomen in de brochure Podium van de Vlaamse
Gemeenschap.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...