Heren 2de provinciale B: Wontergem – Sferos 1-3

16 februari 2008. Goed nieuws de voorbije weken bij Sferos: er werd op 19 januari gewonnen op Meerbeke met 1-3, ook de reserveploeg konden nog eens winnen en Pieter-Jan Renier was na een heel lange tijd weer beschikbaar. Na liefst 3 vrije weekends moest Sferos nog eens opdraven. Tegenstander van dienst waren de buren uit Wontergem. Cosmos staat in de middenmoot van het klassement, maar blijft – zeker thuis – een niet te onderschatten tegenstander. Dit beloofde naar jaarlijkse traditie een derby op het scherpst van de snee te worden.

Sferos

Al in set 1 bleek dat Sferos echt wel het beste van zichzelf zou moeten geven om hier 3 punten te halen. De thuisploeg deed haar reputatie – de laatste periode waren ze sterk bezig – alle eer aan en begon zeer enthousiast aan de wedstrijd. We zagen een enkele keer een driemansblok, maar vooral de hoge opslagdruk speelde Deinze parten (8-3). Nog niets gebeurd, denk je dan, maar Sferos bleef lijden onder een te hoge foutenlast. De zenuwen? Set 1 ging overtuigend naar de thuisploeg met 25-18.

Sferos is het niet bepaald gewoon om op achterstand te staan en wou koste wat het kost winnen om de druk op 1ste achtervolger Gent op te voeren. Het begin van de set werd gekenmerkt door enkele slimme aanvallen, maar ook door cadeaus in opslag van en voor iedereen. De wil om te spelen vergrootte wel met de minuut (4-8 en 9-12) en stilaan begon het tij te keren. Wontergem maakte nu de fouten en kon niet direct aanklampen (9-16, 10-18). Tom Van Cauwenberghe sloeg meer dan behoorlijk op en ook Steven Reyne pikte zijn puntje mee. Op het einde lieten beide ploegen nog enkele mooie dingen zien, maar set 2 ging uiteindelijk naar de bezoekers met 22-25.

Deinze bleef in set drie de druk behouden, daar waar Cosmos de rol wat moest lossen. Jurgen Vierstraete demonstreerde nog maar eens zijn fameuze shot en in opslag ging het heel wat beter. Deinze liep via 3-8 uit naar 9-16. Op 12-18 kreeg Cosmos een jammere tegenslag te verwerken: hun receptie-hoekspeler Kris Detaevernier viel geblesseerd uit. Het spel lag lange tijd stil en er ontstond behoorlijk wat tumult. Een enkele thuisspeler ging “over de rooie” en zou van veel scheidsrechters een kaart gekregen hebben. Na hervatting probeerde Cosmos de meubels nog te redden, maar verloor dan toch de derde set met zware 17-25 cijfers.

De bezoekers hadden dus al dat punt vast, maar waren daarmee nog niet tevreden. Set 4 begon niet al te best, met problemen in receptie en een gele kaart voor Jurgen Vierstraete. Behalve de scheidsrechter, wist niemand echt waarom. Hoe dan ook, de eerste technische time-out ging naar de thuisploeg met 8-3. Deinze reageerde echter adequaat en haalde die achterstand snel op via 11-10. Sferos was vanaf dan baas (13-18). De buit was enkele minuten later binnen bij 20-25.

De eerste belangrijke match in een rij van 2 werd dus succesvol afgerond door Deinze. VDK Gent komt volgende week zaterdag (23 februari, 19u) naar de Palaestra. Dit wordt dé clash van het seizoen, dus iedereen op post!

Sferos Deinze: Lieven De Foor, Wouter De Jans, Maarten Van Lersberghe, Sven Degroote, Damien Marysse, Pieter-Jan Renier, Steven Reyne, Jurgen Steyaert, Peter Strobbe, Tom Van Cauwenberghe, Jelle Van Speybroeck, Tom Vanassche, Dries Vermeulen, Jurgen Vierstraete en Wouter Laroy (Trainer/Coach)

Cosmos Wontergem: Eddy Pauwels, Graveel tom, Kris Detaevernier, Tim Coupillie, Hannes Oppeel, Filip Vanhaecke, Dieter Lottin, Bart Ingels, Patrick Tack, Nico Peirens, Pieter Onraet, R. De Ketelaere en Mark Taelman (Trainer/Coach)