Sterren kijken en Nacht van de duisternis in Astene

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart zijn er vanaf 19u30 de Sterrenkijkdagen. Plaats van het gebeuren is De Ceder in Astene. Binnen krijgt men uitleg over de mysteries van het heelal. Je kan er op groot scherm en in een tentoonstelling mooie beelden zien van diverse hemellichamen. Er zijn uiteraard ook enkele sterrenkijkers opgesteld.

Op zaterdag is er bovendien de Nacht van de Duisternis. Er staan vanaf 19u30 natuurgidsen klaar om bezoekers te begeleiden in de omgeving van het stadsbos. Tijdens de tocht wordt toegelicht waarom het 's nachts beter pikkedonker is voor mens, plant en dier. Voor de kinderen is er een aparte wandeling.

Het stadsbestuur heeft beslist om op dat ogenblik de straatverlichting in de omgeving van het stadsbos te doven. De eigenaars van de serres aan de Nazarethsesteenweg beloofden hetzelfde. 

De organisatie is in handen van enkele astronomen, het Samenwerkingsverband Stadsbos en met de medewerking van Natuurpunt Schelde-Leie en De Ceder. Info op 09/380.0103 of via [email protected]
Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...