Gemiddelde immobiliënprijzen in Deinze

Op de website van het weekblad Knack kan men per gemeente enkele kerncijfers i.v.m. immobiliën raadplegen. We hebben de cijfers voor Deinze bekeken. De prijzen zijn hoog voor wie dient te betalen, maar op Belgisch niveau valt het eigenlijk mee. Zo bedraagt de prijs voor een huis in Deinze gemiddeld 217.453 euro. Deinze wordt hiermee gerangschikt als 437ste van 588 Belgische gemeenten.

Appartementen zijn in Deinze – en dat is opvallend – niet veel goedkoper, namelijk gemiddeld 181.972 euro of 269ste op 419 deelgemeenten. We leren hieruit dat appartementen in Deinze verhoudingsgewijs iets duurder zijn dan gewone huizen, maar op Belgisch niveau dan weer een gemiddelde prijs halen.

Een stuk bouwgrond in Deinze dat nu wordt verkocht bedraagt gemiddeld 1097 m² en kost 165.628 euro of  ca. 150 euro per m² en dat is gemiddeld goedkoop, want een 506ste plaats van 575 deelgemeenten. In Leuven kost een stuk bouwgrond bv. 241 per vierkante meter. Hoe dichter bij de hoofdstad, hoe duurder alles wordt.

www.knack.be 
Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...