Witte schaduw – Roger Raveel

De tekeningen van Raveel zijn nog altijd onvoldoende gekend. In tal van tentoonstellingen en publicaties worden ze weliswaar geconfronteerd met de schilderijen maar zelden zijn ze het onderwerp van afzonderlijke presentaties.
De belangrijke studie die Bart De Baere in 1984 afsloot heeft al die tijd moeten wachten op de geschikte gelegenheid om openbaar te worden gemaakt.
Dat is thans mogelijk door het verschijnen van de door Ludion uitgegeven monografie Witte schaduw. Roger Raveel. Tekeningen.
Voor het Raveelmuseum is dit de gedroomde kans om een groot overzicht van de tekeningen uit eigen bezit van de kunstenaar, het museum en externe bruikleengevers bij elkaar te brengen.
Veel meer dan voorbereidingen of uitvloeisels van het geschilderde oeuvre zijn de tekeningen autonome kunstwerken die volwaardig deel uitmaken van Raveels universum.

Roger Raveel
Foto: rogerraveel.be

De presentatie van het boek Witte schaduw. Roger Raveel. Tekeningen vindt plaats op zondag 4 mei 2008 om 11 uur in het Roger Raveelmuseum in aanwezigheid van de kunstenaar. Vooraf bestellen kan via www.ludion.be en bij de betere boekhandel. Prijs: €49,50

 Roger Raveel
Foto: rogerraveel.be

Tentoonstelling van 16 maart tot en met 15 juni 2008 Elke dag van 11 tot 17 uur Gesloten op maandag en dinsdag
Info: tel. +32 (0)9 381 60 00 – fax +32 (0)9 381 60 08 [email protected]raveelmuseumwww.rogerraveelmuseum.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...