Yasmin uit Astene vertelt over de modellenwedstrijd 2008 van Flair

Yasmin KiezelZestien is Yasmin Kiesel, maar ze weet heel goed wat ze wil; Ze hoopt stiekem op een echt VIP-leven als model, maar heeft toch zelf hekel aan pretentieuze mensen. Yasmien studeert economie moderne talen. Ze deed eind vorig jaar mee aan de modellenwedstrijd bij Flair en kwam zowaar in de finale terecht. We brengen hierna enkele impressies uit het verslag dat ze ons toestuurde. (via www.bloggen.be/deinze)

"Toen ik in de flair las dat je kon deelnemen aan een modellenwedstrijd was ik direct van de partij.  Wie niet waagt wie niet wint, dat was mijn motto. Ik besloot om een paar mooie foto’s van mezelf op te sturen". En bingo Yasmin werd geselecteerd.

"Veertig meisjes waren er in het chique Scandic Hotel te Antwerpen. Het werd een slopende maar boeiende dag waarbij iedereen op de rooster werd gelegd door een strenge maar vriendelijke jury en wat bleek: "Die zelfde avond toen ik vanuit Antwerpen de trein nam naar Gent en daarop de bus nam naar Deinze kreeg ik al een telefoontje dat ik bij de 12 finalisten was. Waauw!"

Vanaf nu begon het echte werk: "Professionele make-up en in nieuwe kleren gestoken worden uit de nieuwe collectie van jbc, een spotje opnemen voor JIM-tv en snel nog een interview."

Op zaterdag 13 oktober werd er volop geoefend maar: "Jammer genoeg kwam ik al snel te maken met de dark-side van het modellenleven: ik moest torenhoge hakken dragen van 10-12 cm die zeer pijnlijk waren. Maar ach, dit had ik er natuurlijk allemaal voor over.  Het gevoel dat je krijgt als je de catwalk opwandelt en al je supporters hoort juichen is gewoon fantastisch!"

Finale 24 november: "De spanning was te snijden, want binnen enkele minuten moesten we voor internationale jury voorschijnen van top modellenbureaus over de hele wereld. Eindelijk was het mijn beurt. Daar zat ik dan voor 30 man. Dit gesprek  gebeurde in het Engels, gelukkig was dit voor mij geen probleem. 's Avonds werden we klaargestoomd voor de grote show , mijn kledij die ik  toegewezen kreeg was weeral top. Met zeker drie man werkten ze aan mijn haar, en dan nog de make-up. Je kan je dus voorstellen dat het een hectische boel was backstage.
Het showen op de catwalk was een moment om nooit te vergeten, maar dit was natuurlijk ook te danken aan de mooie gespierde mannenmodellen die meeliepen. Spijtig genoeg won ik uiteindelijk niet, maar ach, ik vond het een zeer leerrijke en toffe belevenis!"

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...