Jeugd Rode Kruis Deinze

Feestweekend 2008

Jeugd rode kruis deinzeNet als vorig jaar organiseert het Jeugd Rode Kruis Deinze een ribbetjesfestijn. Dit jaar doen ze er echter nog een schepje bovenop. Ze maken er immers een heus feestweekend van! Het weekend start op vrijdag 25 april met een levend kickertoernooi. Ambiance verzekerd. Zaterdagavond kan u komen smullen van onze heerlijke ribbetjes. Ten slotte sluiten we het weekend af met enkele traditionele volksspelen en een cafetaria in het teken van de speelstraat.

Wie is Jeugd Rode Kruis Deinze

Het Jeugd Rode Kruis of JRK is een gratis jeugdbeweging gelinkt aan het Rode Kruis. Sedert dit jaar hebben we een gloednieuw logo. Maar we zijn we nog steeds dezelfde jeugdbeweging waar iedereen welkom is.

JRK afdeling Deinze heeft een leidersgroep die bestaat uit een mix van mensen met jarenlange ervaring en een aantal mensen die nog maar net van start zijn gegaan.
Elke leiding beschikt ook over een brevet EHBO. Samen zijn ze met 16 supertoffe en overdreven enthousiaste mensen die elk weekend klaarstaan voor jullie kinderen.

Zij doen dit op een aantal manieren:
· Zij geven cursussen EHBO voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Daarvoor hebben ze twee opgeleide lesgevers.
· Geen jeugdbeweging zonder supertoffe activiteiten. Ze spelen bosspelen, stadsspelen, knutselactiviteiten enz… Deze vinden plaats elke 2 weken op zaterdagnamiddag en meestal van 14u tot 17u.
· Om te zorgen dat het leeftijdsverschil niet te groot wordt is het JRK Deinze onderverdeeld in 4 takken:
– De Vitamientjes: 6j tot en met 8j
– De Helpertjes: 9j tot en met 11j
– De Juniors: 12j tot en met 15j
– De Seniors: 16j tot en met 18j
De oudste onder hen maken kans zelf in de leiding te komen!!!
· Daarnaast gaan ze elk jaar op weekend en op kamp.

Kortom, genoeg momenten om samen te ravotten. Willen jullie meer te weten komen over deze jeugdbeweging? Aarzel niet hen te contacteren Peter 0494/209461 – www.rodekruisdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...