Bevolking klimt voor het eerst boven de 29.000

Op 1 mei jl. bedroeg het aantal inwoners in Deinze 29.014. Dit betekent dat ergens in april voor het eerst de 29.000 werd overschreden. Aan dit tempo zullen er in 2010 wellicht al 30.000 inwoners zijn.
Dit heeft een aantal gevolgen, zoals twee extra gemeenteraadsleden vanaf de verkiezingen in 2012 (nu zijn er 29) en één extra schepen (nu zes).
   
Meer inwoners heeft een aantal gunstige en minder gunstige effecten. Het is zeker een goede zaak voor scholen en middenstand, maar het verkeer dreigt nog toe te nemen en de open ruimte en natuur kan verder worden aangetast. Steden van boven de 30.000 inwoners kunnen echter rekenen op hogere subsidies en ondersteuning van de hogere overheden, maar vaak staan daar wel een aantal taken tegenover (die ook geld kosten).

Deinze zou op termijn kunnen fungeren als een echte centrumgemeente in de Leiestreek. Eeklo bijvoorbeeld speelt – met minder inwoners – die rol met verve en strijkt daardoor heel wat extra financiële middelen op. 
Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...