Hé hé dat lucht op

Wie een kleinkunstavond van de oude school wil meemaken moet op 11 juli afzakken naar zaal Rekkelinge, waar vanaf 20u Jan De Wilde (64) met zijn muzikanten een optreden vezorgt. Jan De Wilde is een oerdegelijke Vlaamse kleinkunstenaar van de eerste generatie die bekend staat als auteur van inmiddels klassiek geworden Vlaamse liederen als: Joke, De verdwenen karavaan, Een vrolijk lentelied en Zussen.

Het absolute hoogtepunt in zijn lange carrière – eerste publieke optreden dateert van 1962 ! – was het verschijnen van de CD Héhé. Daarop staan enkele zeer mooie bewerkingen van liedjes van dichter-zanger Lieven Tavernier: De eerste sneeuw en De fanfare van honger en dorst. Ook de laatste CD van Jan De Wilde: "Oude maan" bevat enkele sobere, ingetogen pareltjes waaraan in goede kleinkunsttraditie jaren werd gewerkt en geschaafd. Volgens sommigen is met ouder geworden zijn stem veranderd en heeft ze aan timbre gewonnen.

Het optreden past binnen de activiteiten van Vlaanderen Feest. De toegang is gratis.

http://www.jan-de-wilde.com/

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...