Uitbater biogasinstallatie in Sint-Martens-Leerne wil capaciteit verdubbelen

Vooral in 2006 was er massaal protest tegen de komst van een biogasinstallatie met verbrandingsoven vlakbij een woonwijk in Bachte. Voorlopig is deze installatie er nog niet. Het dossier werd negatief geadviseerd door de provincie en de Vlaamse milieuminister nam nog geen definitieve beslissing. De initiatiefnemer kreeg ondertussen wel een vergunning voor een meer kleinschalige biogasinstallatie voor 30.000 ton in de Moerstraat 30 in Sint-Martens-Leerne.

Opvallend is wel dat hij nu een vergunning vraagt om die capaciteit te verdubbelen tot 60.000 ton. De vergassing van het afval zorgt voor groene stroom. De vraag is natuurlijk of de kleine Moerstraat en de agrarische omgeving wel een geschikte plaats is voor een dergelijke grootschalige bedrijvigheid. Het dossier ligt ter inzage bij de Technische Dienst in de Gentpoortstraat en tot 12 september 2008 kunnen bezwaren worden ingediend.

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...