Vertrek uit Deinze naar De Gordel op 7 september

Deinze - De Gordel

Op zondag 7 september gordelen wij voor de 28ste keer in de prachtige, groene omgeving rond Brussel. De Gordel biedt een waaier van wandel- en fietstochten aan, waaruit elke Gordelaar naar hartelust kan kiezen: korte en lange wandelingen, rustige en forse fietstochten op lichte of zwaardere omlopen. Afhankelijk van jouw conditie of de groep waarin je gordelt, bepaal je jouw eigen keuze. De dienst Sport en Recreatie van de Stad Deinze organiseert zoals elk jaar busvervoer naar de Gordel. Vertrekplaats dit jaar is OVERIJSE.

Beide wandelingen trekken door de volle natuur rondom Overijse, over afwisselend verharde en onverharde wegen, door het Park Mariëndal, de tuin van het kasteel Isque en door Solheide. Uniek is de doortocht door de tuin van het Justius Lipsiushuis alvorens via het Druivenmuseum het Gordeltrefpunt te bereiken. De wandelingen van 6 en 16 km hebben dezelfde basis. De Druivenserrewandeling (6 km) is een wandeling langs onverharde paden in volle natuur en langs verharde wegen. De Bosuilwandeling (16 km): een wandeling langs Overijses natuurschoon tot aan de rand van het Zoniënwoud.

Maar men kan uiteraard ook fietsen. De Kleine Park route is een glooiend fietstraject van 23 kilometer dat uitsluitend op Overijses grondgebied loopt, langs de gehuchten Maleizen en Terlanen en Terlanen-veld als imposant natuurdecor. Ook het park Michiels en het prachtige park Mariëndal staan op het programma. De Grote Park route is een langere fietstocht van 55 kilometer over een glooiend parcours kent enkele scherpere hellingen. Het ligt bezaaid met unieke vergezichten over de plateaus van de druivenstreek en over de groene gordel ten zuidoosten van de hoofdstad. Uitschieter is het park Ruusbroeck maar ook park Michiels en een deel van het kasteelpark worden onder de wielen geschoven. De Gordelklassieker echter is een tocht van 100 kilometer voor de echte gordelaars, in het groen rondom de hoofdstad Brussel. Men rijdt langs de vier gordeltrefpunten en door de 18 gemeenten van de Vlaamse rand. Opgepast: begin er enkel aan als je basisconditie goed is!

Voor de liefhebbers zijn er mountainbiketochten van 20, 30 en 40 km door de Druivenstreek. Veld- en boswegen, holle wegen, taluds, hellingen en afdalingen worden afgewisseld met verharde stroken. De Gordel is dus de ideale familie-uitstap. De Gordel biedt naar goede gewoonte ook meer dan sport. Radio 2 en één volgen de Gordel op de voet. Op elke vertrekplaats is er een slotconcert. Voor Overijse is dit Barbara Dex en Bart Herman.

Inschrijven kan bij de dienst Sport & Recreatie, Sportcomplex Palaestra, Kastanjelaan 35, Deinze (tel. 09 381 96 60 – 09 381 96 50). Inschrijven kan tot vrijdag 5 september: 4 euro of 6 euro de dag zelf. Busvervoer: 4 euro (georganiseerd door Stadsbestuur Deinze en de Stedelijke Sportraad) Bij de inschrijving ontvangt men onmiddellijk een deelnemerskaart. Opgelet: het aantal plaatsen op de bus is beperkt! Vervoer fietsen: GRATIS door het Stadsbestuur Deinze.

Tekst: Guido Van Peeterssen – belg.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...