Zeldzame knaagdiertjes in Deinse stadstuin?

Natuurpunt heeft veel interesse voor een mogelijke populatie van zeldzame knaagdieren in een grote stadstuin tussen de Ommegangstraat en de Kortrijkstraat in Deinze. Het is echter niet zeker of ze zich nog in die specifieke tuin bevinden.

Een paar jaar geleden waren er een reeks waarnemingen van deze muisachtige diertjes, die enkel bij valavond hun gangenstelsel verlieten. Ze werden omschreven als kleine eekhoorns, omdat ze een pluimstaart hebben. Het is op dit ogenblik niet zeker over welke soort het gaat, mogelijk zevenslapers (relmuizen) of eikelmuizen. Volgens bewoners kruipen ze in bomen, voeden zich met boomschors en verplaatsen ze zich in groepjes. Het zou dus kunnen gaan om althans in Vlaanderen vrij zeldzame diertjes, die slechts op een beperkt aantal plaatsen – vaak tuinen – worden en werden gesignaleerd. 

Een andere mogelijkheid is dat het gaat om ontsnapte huisdieren.    
Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...