School kan nieuwe wijk niet aan

Verschillende ouders van kinderen van geboortejaar 2007, kampeerden 2 nachten voor kleuter- en basisschool Sint-Hendrik op de Oostkouter in Petegem. Het is al het tweede jaar dat ouders zo vroeg hun kleuters inschrijven.

De populariteit van de school heeft te maken met verschillende factoren. Een grote wijk die achter de school gelegen is, er zijn nu reeds 400 woningen gebouwd en natuurlijk ook de eenvoudige bereikbaarheid vanuit deze wijk. Geen druk verkeer het drukke centrum kan dus ontweken worden, kinderen kunnen met de fiets naar school. Vanaf 2009 worden 6 nieuwe leslokalen in gebruik genomen, maar toch is er nog geen zekerheid of er dan veel nieuwe leerlingen zou kunnen ingeschreven worden.

37 leerlingen konden ingeschreven worden, het grote deel werd al ingenomen door broertjes en zusjes die al reeds een broer of zus op de school hebben, 13 plaatsen bleven dus over. De eerste kwamen al ±36 uur op voorhand hun plaatsje reserveren. Er werd in overleg met de mensen een lijst aangelegd wie eerste was en kreeg een nummer. De mensen die niet direct inschreven konden worden, kregen een weigeringsattest en kunnen als de nieuwe leslokalen gebouwd zijn misschien toch ingeschreven worden.
De sfeer werd door ouders opgefleurd door een houtkachel, barbeque, …

Zelfs leraren van andere scholen net buiten Deinze kwamen leerlingen zoeken voor hun school, dit bewijst dat dit toch een plaatselijk probleem is.

De media had grote belangstelling, Deinze werd terug in de media gebracht maar toch weer niet op een positieve manier.

Deinze - schoolpoort

Deinze - schoolpoort
Interview Radio 2 (live)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...