Bekende professor Carl Devos is Deinzenaar geworden

deinzeCarl Devos – hoogleraar politieke wetenschappen aan de Gentse universiteit – is wellicht de bekendste politicoloog in Vlaanderen. Recent ruilde hij zijn woonplaats Izegem in voor Deinze. Hij woont er met vrouw en drie dochters op een appartement.

Tijdens de communautaire crisis van de afgelopen maanden is Carl Devos een vaste waarde geworden, zeker voor VRT-kijkers en -luisteraars. Onvermoeibaar gaf de politicoloog commentaar bij de ontwikkelingen. Hij neemt hierbij geen blad voor de mond. En zo heeft hij het statuut van BV verworven, al is hij zich daar zelf niet van bewust en streeft hij het helemaal niet na, vertelt hij vandaag in een interview in de Gazet Van Antwerpen.

Niet alleen de VRT doet regelmatig een beroep op de politiek deskundige. Ook door socioculturele verenigingen, societyclubs, politieke partijen en vakbonden wordt hij vaak gevraagd om een boompje op te zetten over de nationale politiek. "Ik doe dat graag. Dankzij die verenigingen kom ik in contact met mensen die ik anders nooit zou ontmoeten. Ik weet graag wat er leeft, waar de mensen mee bezig zijn, hoe ze denken over politiek. Vandaar dat ik tijdens lezingen maar de helft van de tijd spreek. De andere helft maak ik vrij voor vragen en opmerkingen: daar heb ik zelf ook wat aan." Misschien een tip voor een vereniging uit Deinze.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Carl_Devos
Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...