Dromen van Belgische medaille op het WK

Vandaag gaat in Glasgow het wereldkampioenschap van start. Drie seniorenteams van het Topsportcentrum Gent zullen op dit WK een quotumplaats proberen af te dwingen voor de wereldspelen van volgend jaar in Taipei. Hiervoor is een plaats in de top 6 nodig.
Soen Geirnaert, Maaike Croket en Corinne Van Hombeeck (Ambitious Pro Gymnastics) behaalden op het EK 2007 de bronzen medaille. Een finaleplaats mag in principe geen probleem zijn. Stilletjes wordt ook gedroomd van een medaille. Het is van 2002 geleden dat België een medaille haalde op het WK Acro. Daar zorgden toen het mannenpaar Philippe Van Vynckt & Kenny Dewulf voor. Beiden haalden toen zilver.
Julie Van Gelder (Wild Gym) en Menno Vanderghote (Sportac Deinze) werken amper vijf maanden samen en toch slaagde dit duo erin om een selectie voor het WK in Schotland te halen. Julie Van Gelder werd vorig jaar met haar toenmalige partner Sam Pauwels Europees kampioen bij de junioren. Sam besliste nadien zijn topsportcarrière te beëindigen. Menno Vanderghote werd de nieuwe partner van Julie. Kenners vinden het ongelofelijk wat dit duo in de korte tijd dat ze samen turnen al gerealiseerd hebben.
Ook het meisjes paar Florence Henrist en Tatjana De Vos (allebei Sportac Deinze) treedt voor het eerst aan in de categorie senioren. Beiden werden in 2008 Belgisch kampioen en haalden brons op de World Cup in Publier (Frankrijk).
De wedstrijden van het WK starten vandaag met één oefening, morgen zaterdag worden de twee andere oefeningen geturnd. De finale vindt zondag plaats waar alle formaties hun combinatieoefening turnen en de scores opnieuw van '0' starten.