Fransman Charles Dairay nieuwe Deinse stadsbeiaardier

De nieuwe stadsbeiaardier van Deinze, Charles Dairay (°1974) werd geboren in Saint-Saulve en is van Franse nationaliteit. Hij woont echter al een aantal jaren in Brugge. Hij volgt Aimé Lombaert op, die deze zomer op rust ging en in Deinze stadsbeiaardier was sinds 1988. Charles Dairay behaalde zijn diploma van meester-beiaardier in Douai, maar vervolmaakte zich verder bij Aimé Lombaert in Brugge en aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Hij is nu beiaardier in Saint-Amand-les-Eaux, een plaats in de buurt van Valenciennes, en doceert beiaard aan de Academie in Deinze.

Hij geeft zijn eerste concert, een weekendrecital, in de Onze-Lieve-Vrouwekerk op zaterdag 18 oktober om 16u.

Tekst: Stefaan De Groote

De geschiedenis van de beiaard van Deinze kan je hier nalezen – Beiaard Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...