Raoul De Keyser krijgt grote overzichtstentoonstelling in Duitsland

Het Kunstmuseum in Bonn geldt als één van de meest bekende in Duitsland. Volgend jaar plant men er een tentoonstelling over het werk van Raoul De Keyser. Het wordt een overzicht die zijn volledige artistieke loopbaan – van 1964 tot 2008 – zal overspanen. Men hoopt ca. 70 schilderijen te kunnen verzamelen voor deze tentoonstelling, zodat bezoekers een duidelijk inzicht krijgen in de evolutie van zijn oeuvre. De werken zullen bij een reeks Europese en Amerikaanse musea en privécollecties worden ontleend. 

Raoul De Keyser wordt op de onderstaande website aangekondigd als één van de belangrijkste Europese kunstenaars van de jongste decennia. Er was nog geen dergelijke overzichtstentoonstelling te zien geweest op Duitse bodem, stelt de curator. Die tentoonstelling moet dit hiaat opvullen.

De Deinzenaar wordt in Duitsland al vele jaren zeer gewaardeerd. Hij raakte vooral bekend door de expositie van zijn werk op de Dokumenta in  Kassel (1992) en gaf een tijdlang les als gastdocent op de Berlijnse kunstakademie. 

De tentoonstelling zal lopen van 6 augustus tot 11 oktober.

http://kunstmuseum.bonn.de/ausstellungen/vorschauindex.htm

Wie is Raoul De Keyser -> Wikipedia

Tekst: Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...