Schuif mee aan tafel in Deinze bij de Week van de Smaak van 13 tot 23 november!

Week van de smaakHieronder een greep van het aanbod in Deinze, het vervolg op de "…" is te vinden op de site van de weekvandesmaak.be zoek op gemeente "Deinze"

Smakelijk!

13 november 2008 – Jenever
Jenever is niet alleen de verzamelnaam voor een jonge, klare of een stevige, lang op het vat gerijpte borrel. Het kan ook een fruitig drankje zijn met een lager alcoholgehalte dat ook …

13 november 2008 – La douce France à la Deinze
Wie ooit in Frankrijk is geweest, weet dat Fransen veel belang hechten aan eten. Het is een sociaal gebeuren en ze nemen er uitgebreid de tijd voor. En dat doen wij aan het begin van …

14 november 2008 – Franse Napoleontische avond
Tijdens een Franse kaas- en wijnavond vergasten we je op een lezing van Claude Gekiere over de gastronomie ten tijde van Napoleon, niet enkel in Frankrijk, maar ook in onze contreien …

16 november 2008 – De Smaak van Jacques
Burgemeester Jacques De Ruyck bindt opnieuw de schort aan en tovert samen met chef-kok Marianne Van de Velde een Frans culinair feestmaal op tafel. Op het menu staan een Frans aperitief …

18 november 2008 – Frankrijk op de feesttafel
We nodigen je uit aan de feesttafel! Deze demonstratie- en degustatieles in het teken van Frankrijk zal vele monden doen watertanden. Onder leiding van een ervaren lesgeefster-kok werken we vakkundig het hele menu af …

19 november 2008 – Bretoense pannenkoeken!
Breng de vakantiesfeer terug in huis met de Bretoense pannenkoek. Een gerecht dat tot de eeuwenoude tradities van een karaktervolle streek behoort en dat de smaakpapillen van klein en groot steeds bekoort …

19 november 2008 – Rusthuizen proeven van elkaar
De bewoners van verschillende rusthuizen in Deinze leren elkaar beter kennen tijdens een gezamenlijke kooksessie. Ze bereiden samen een viergangenmenu naar oude recepten uit de Frans-Belgische …

19 november 2008 – Proef van aperitief tot digestief
Gastland Frankrijk is gekend omwille van zijn kwaliteitsvolle dranken. Tijdens een boeiende uiteenzetting proef je een aperitief, enkele wijnen en een digestief. De interessante weetjes …

20 november 2008 – Als kok in Frankrijk
Weet jij hoe dame blanche, pêche melba of tarte tatin zijn ontstaan? En heb je een idee waar vol-au-vent en croissants vandaan komen? Hoe en wat at men in de middeleeuwen? Is olifant …

21 november 2008 – Proeven van wijnen uit het Rhônegebied
Onder begeleiding van maître sommelier Ilse Notebaert maak je kennis met het Rhônegebied als wijngebied. Ilse Notebaert zal je aan de hand van smaken, geuren en kleuren wijnen leren …

14 november 2008 – 22 november 2008 – 1000 smaken van de Leie
Deze happening geeft een overzicht van wat de Leiestreek – met accent op het Franse gedeelte – zoal te bieden heeft op culinair en gastronomisch vlak. We hebben ook oog voor interessante weetjes en tradities …

22 november 2008 – Een draak met smaak
Een avond in het teken van Frankrijk. De avond start met een voorstelling van 'The reluctant Dragon' en als dessert serveren we romantische, Franse chansons met dirigent Wouter Bingé en pianist Philip Vermoosen …

13 november 2008 – 23 november 2008 – Wie wordt Bio Shop-kok 2008?
Kom tijdens de Week van de Smaak proeven van de heerlijke Franse bioproducten en neem deel aan de wedstrijd. Bedenk een origineel recept met biologische en Franse producten en wie weet…

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...