Deinzenaar Bart De Mol in Libanon

Bart De MolDeinzenaar Bart De Mol is al sinds oktober met het detachement Belufil VII van het Belgische leger in Libanon. Hun opdracht is om de Libaneese bevolking medische verzorging te geven alsook het ontmijnen van landbouwgronden. De medische afdeling gestationeerd te Destelbergen waar ook deinzenaar Bart De Mol deel van uit maakt is in Libanon actief met een mobiel veldhospitaal dit staat er nu reeds 2 jaar. De taak van de medische afdeling is vooral medische zorgen geven aan de militairen van andere naties en natuurlijk ook de lokale bevolking.

Het overgrote deel van de patiënten zijn evenwel  burgers, met vooral kinderen met brandwonden, hun cultuur en gewoontes zijn niet zo ingesteld als bij ons en er wordt daar nog veel op de grond gekookt vandaar de vele brandwonden.

Naast de kleine verzorgingen wordt er ook medische steun gegeven op het terrein, bv. op de ontmijningssites waar de belgische ontmijners hun werk doen. Kortom overal waar belgische militairen aan het werk zijn wordt een medische ploeg meegestuurd dit met een gepanserde ambulance of een ambulance commercieel type zoals we die kennen in België (dit zijn ook Belgische militaire ambulances).

Bart is tewerkgesteld als adjunct (onderofficier) van het peloton, dit wil zeggen dat hij na de Officier de leiding heeft van het peloton en staat deze dan ook bij in de dagelijkse leiding van het peloton.  Het peloton bestaat uit 23 personen, één Officier, één onderofficier 5 ploegen op een pandur (gepantserde ambulance) en 3 ploegen met een ambulance commercieel type.

Bart De Mol

Alle militairen hebben een grote voldoening van hun job, de bevolking is ze zeer dankbaar voor de heropbouw en hulp dat ze krijgen van de Belgische militairen.
Bart zit nu al een tweede maal in Libanon, de eerste maal van juni 2007 tot oktober 2007 en nu sinds oktober 2008 tot februari 2009 dit telkens voor vier maanden. Vanaf februari zal hij terug zijn in de regio van Oostkouter – Nieuwgoedlaan.
Meer info ivm de missie kan je hier vinden: http://www.mil.be/BELUFIL/subject/index.asp?LAN=nl&ID=1371

{youtube}VFhv9JpViJQ{/youtube}

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...