Stefan Vermeulen uit Deinze

Animatiefilmregiseur, grafisch designer en illustrator
Stefan studeerde in 1992 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (K.A.S.K) in Gent waar hij onder andere les kreeg van Raoul Servais. Stefan doorliep zijn middelbare studies aan het Sint-Hendrikscollege in Deinze en woont en werkt hier sinds 1998. 

Zijn eigen werk heeft 2 uitschieters namelijk twee korte animatiefilms “Goin’Home On The Morning Train” en “Suburbanites”, deze zijn gemaakt in zwart-wit grafiek die verwijst naar ‘houtsnijwerk’ en het expressionisme uit de jaren ’40. Stefan werd door Raoul Servais in die zin ooit ‘de Frans Masereel van de animatiefilm’ genoemd. 

 

 Stefan Vermeulen
Samen werden zijn films geselecteerd voor verschillende binnen- en buitenlandse festivals waar ze diverse prijzen konden wegkapen, met als hoogtepunten: Beste Belgische Kortfilm op het Filmfestival van Gent voor “Suburbanites” en Beste Debuut op de festivals van Brussel en Espinho (Portugal) voor “Goin’ Home”. Deze films zijn verschillende keren op televisie vertoond (VRT, Channel 4 en Canal+)
 Reeksen of films waar Stefaan eerder aan meewerkte zijn en die mensen hier zouden kunnen gezien hebben zijn 'Kika & Bob' (reeks op VRT), 'Tijl Uilenspiegel '(langspeler) en 'Cramp Twins' (reeks op Cartoon Network Europe). Zijn kortfilms 'Goin'Home on The Morning Train 'en 'Suburbanites 'zijn beiden op de VRT vertoond en Suburbanites ook als voorfilm in een aantal bioscopen (o.a. Sphinx ) , wel al een aantal jaren terug.

Onlangs kwam hij Raoul Servais nog eens tegen en die noemde tot zijn aangename verrassing  'Goin' Home on The Morning Train' nog steeds een van zijn lievelingsfilms . Ook illustratiewerk doet hij graag zo stond Krieltje voor het boek “Krieltje Kakelkont” van Marc de Bel model voor de reus van de Canteclaerestoet in een uitvoering van Flofleur. Op dit moment werkt Stefan als animator aan “Junkyard” (http://www.hiskohulsing.com), een Nederlandse korte animatiefilm in een regie van Hisko Hulsing, waarvan de release voorzien is voor eind 2010. 

Op zijn eigen website kan je een pak illustratiemateriaal terugvinden http://www.stefanvermeulen.net

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...