Internationale podiumplaatsen op FIAC door Sportac Deinze

Van 9 tot 12 april organiseerde APG de “Flanders International Acrobatic Cup”. Ook dit jaar waren onze Sportac gymnasten present tussen gymnasten uit Portugal, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Wit-Rusland en Italië.
De sportac’ers staan er helemaal en dit hebben ze ook afgelopen weekend bewezen met de 14 medailles die we meehadden naar huis. 3 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles.

Sportac Deinze
Nieuw dit jaar was een bijkomend wedstrijdluik voor andere niveau’s. Hierbij namen onze allerjongste acrobaten aan deel. In het D niveau ‘combined’ werden Kilian Goffaux en Gilles Vanbetsbrugge verdiend 2e, Zara Maesele en Hanne Vanden Berghe volgden dit duo kort met de 3e plaats. Eveneens de 4e plaats was voor Sportac: Famke Deleersnijder en Lore Vandenberghe. Het team Tjade Catteeuw en Irma Merckx werden 6e. Bij de Trio teams haalden Rieke Careelmont, Marie Quataert en Sarah Van Praet het brons. In het D niveau ‘balans’ toonden Joyce Decraeckere en Mathilde Bruynooghe zich sterk en konden zilver in de wacht slepen.
Ook in het B niveau was het prijs. Frauke Careelmont en Jens De Ketelaere eindigden op de 3e plaats, na een spannende strijd tussen de top 3.
In het A niveau kwamen was er sterke internationale concurrentie. In de categorie beloften meisjes paar deden Laura De Rocker en Axelle Inghels het voortreffelijk. Ze behaalden knap de bronzen medaille. Engeland stond haalde goud en zilver.  Ook inde categorie beloften meisjes trio waren de Engelse trio’s ijzerharde concurrentie. Marlies Hoornaert, Jade De Ketelaere en Laura Emirode Rasemont schitterden en kregen de zilveren medaille.
Yana Neudakh en Nikki Snel behaalden zilver in de categorie junioren duo-teams. Het goud was weggelegd voor Belarus, een team dat internationaal sterke prestaties haalt en nog iets te hoog gegrepen was voor onze sportac-gymnasten. In diezelfde categorie behaalden Iris Snel en Maité Everaert brons. Bij de trio’s zagen we het topsportteam aan het werk: Sanne Van Overberghe, Ineke Van Schoor en Lara Schollier. Zij behaalden verdiend het goud. Pauline Teirlinck, Pauline Devos en Tamara De Vos gingen huiswaarts met het zilver. Eveneens bij de junioren presteerden Nicolas Vleeshouwers en Laure Pryck knap werk. De concurrentie van twee ex topsportgymnasten konden ze niet overstijgen, maar met de tweede plaats mogen ze best tevreden zijn. de derde plaats was hier voor Portugal.
Bij de senioren waren er meerdere topsportteams aan het werk. Tatjana De Vos en Florence Henrist behaalden de 1ste plaats bij de duo’s. Julie Van Gelder en Menno Vanerghote behaalden eveneens de 1ste plaats met ruim 2 punten voorsprong op een ander topsportteam. Ellen Van Overberghe, Camille Van Betsbrugge en Lieselot De Wulf bewezen zich bij de trio’s. Een verdiende 3e plaats voor dit team.
We kijken uit naar de Belgische kampioenschappen die plaatsvinden op 25 en 26 april.