DeCeder in Deinze voor één dag Groener

Op zaterdag 2 mei, vanaf 10u vindt in het park van DeCeder in de Parijsestraat 34 te Deinze onze jaarlijkse VVPV planten- en ruilbeurs plaats.  In het mooie park rondom het vakantiecentrum, dat zich stilaan weer een kasteeltuin mag beginnen noemen, wacht u opnieuw een oogverblindend kleurenspel, een combinatie van voorjaarsbloeiers, éénjarigen, kruiden en tal van zeldzame vaste planten en heesters.

 DeCeder

De Vlaamse Vaste Planten Vereniging, afgekort VVPV, bestaat dit jaar al 16 jaar en onze regio Leie-Schelde 2 jaar.

Ons driemaandelijks tijdschrift, de vele voordrachtavonden en de tuinreizen vormen uiteraard een belangrijk onderdeel van onze werking, maar voor regio Leie-Schelde is deze beurs toch een jaarlijks hoogtepunt. Ons doel is om op die dag de kooplustigen op deze beurs de gelegenheid bieden om plantjes te ruilen of te kopen en dit meestal voor een prikje.

De strenge winter heeft in vele tuinen zijn sporen nagelaten, jonge vaste planten en niet volledig winterharde exoten hebben het zwaar te verduren gekregen. Tijd dus om aan de slag te gaan en inspiratie op te doen om uw tuin in volle glorie te herstellen.

Vaste planten moeten regelmatig gescheurd worden om optimaal te groeien, en vele tuinliefhebbers scheppen er plezier in om zelf plantjes te zaaien en te stekken,… en als alles meezit, … hebben ze een massa planten te veel. De meeste standhouders zijn geen professionele kwekers maar liefhebbers, waarbij de hobby voor sommigen uitgroeide tot een passie. Zo kunnen zij exclusieve planten en eigen selecties aanbieden die je meestal niet vindt in het tuincentrum. Bovendien gaat het bij veel tuinliefhebbers om tuinoverschotten die zij verkopen voor heel weinig geld. De standhouders kunnen u ook veel vertellen over hun planten, precies omdat ze uit hun eigen tuin komen, je krijgt er gratis uitleg en advies over de standplaats, hoogte, bloeitijd en -kleur.
Het aanbod kan dus met enige fierheid “bijzonder” genoemd worden.

Ook is er een prachtige bonsai collectie te bewonderen en zijn er speciaal die dag verschillende workshop rond het thema en een aantal kunstenaars tonen er hun ambachtelijke kunstwerken.

DeCeder zelf doet zijn die dag ook zijn duit in het zakje. De kinderen kunnen zich uitleven op de 2 grote speeltuinen tot 4 en tot 12 jaar en speciaal voor deze dag is er krijgen kinderen onder de 12 jaar een gratis minigolf beurt aangeboden. Er is ook gelegenheid om kennis te maken met het prachtig vernieuwde zwembad. 
‘In de cafetaria of op het terras kan je even verpozen met een lekker streekbiertje, een koffie en gebak of een ijsje’ laat Willy Eeckels, de directeur van het vakantiecentrum nog weten.

Iedereen die ook maar enige interesse heeft in natuur of bloemen en planten moet zeker eens langskomen, het belooft opnieuw een gezellige dag te worden.

Alle VVPV- leden bezoeken de beurs gratis, andere sympathisanten vanaf 16 jaar droppen 1 euro in het groene zakje.

Met uw aanwezigheid kan deze manifestatie opnieuw uitgroeien tot een leuke en onvergetelijke plantendag!

Alle info bij Patrick Vander Vennet
[email protected] of www.vvpv.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...