Sportac Deinze – Grote medaille oogst op Vlaamse Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek.

Sportac DeinzeAfgelopen weekend waren de Sportac gymnasten present op de Vlaamse kampioenschappen te Puurs. Alle Sportac-formaties keerden huiswaarts met een medaille. Maar liefst 6 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille. Een knappe prestatie van alle gymnasten en een dikke pluim voor de trainers!

Op zaterdag stond B niveau op het programma, samen met A niveau junioren en senioren. Het team Esther De Bruyne, Jinte Garré en Laura Van Torhaut behaalde overtuigend de gouden medaille in de categorie B groepen. Het B duo team Jens De Ketelaere en Frauke Careelmont behaalde een bronzen plak na een spannende strijd. Een ex aeqo op de 3e plaats, maar dankzij de hogere moeilijkheid kregen zij verdiend hun podiumplaats.

Bij de A junioren meisjes duo behaalden Nikki Snel en Yana Neudakh de Vlaamse titel, gevolgd door het tweede Sportac-duo Iris Snel en Maité Everaert.
Ook in de categorie junioren meisjes trio stond Sportac overtuigd op het hoogste schavot. Lara Schollier, Sanne Van Overberghe  – beiden van Sportac – vormen samen met Ineke van Schoor (APG) sinds september een nieuw team aan de topsportschool te Gent. De tweede plaats was voor Tamara De Vos, Pauline Teirlinck en Pauline Devos met een ruime voorsprong van 1,5 punten op de derde plaats.

Bij de senioren zagen we het topsportteam Florence Henrist en Tatjana Devos aan het werk. Met een hoge score van 85,533 punten werden zij ook Vlaams Kampioen. Menno Vanderghote, die een topsportduo vormt met Julie Van Gelder (Wild Gym) behaalde eveneens een hoge score. Met 85,754 punten stond dit team nog ver boven het andere topsportteam Nic De Roeck en Amber Van Wijk.
In de categorie senioren trio keerden Lieselot De Wulf, Ellen Van Overberghe en Camille Vanbetsbrugge naar huis met het gouden plak. Hier was er een spannende strijd tussen de 3 podiumplaatsen.

Op zondag stond de categorie A beloften op het programma. Bij de duo teams behaalden Laura De Rocker en Axelle Inghels de tweede plaats. Een knappe prestatie van de meisjes. Het tweede sportac team die op zondag moest aantreden, deed het ook voortreffelijk. Marlies Hoornaert, Jade De Ketelaere en Laura Emirode Rasemont leverden een spannende strijd voor het edel
metaal. Met slechts 1 tiende verschil van de winnaars, kregen zij welverdiend het zilveren plak.

Een schitterend weekend voor de ACRO afdeling van Sportac! Deze week staat FIAC op het programma. Een internationale wedstrijd waar de gymnasten zich met buitenlandse teams kunnen meten.

Op de foto: Iris Snel en Maité Everaert

Wilt u deze gymnasten LIVE aan het werk zien, welkom op de turnshow op 8,9 en 10 mei! Meer info volgt.