Vakantiecentrum DeCeder uit Deinze krijgt De Groene Sleutel

De Ceder

Op vrijdag 3.04.2009 kregen Willy Eeckels, directeur en Eddy De Winter, milieuverantwoordelijke van DeCeder
het eco label De Groene Sleutel overhandigd in Hasselt .

De Groene sleutelDit is meteen een primeur want De Ceder is hiermee het eerste vakantiecentrum in Vlaanderen dat in deze categorie dit certificaat krijgt.

In totaal werden er 51 Groene sleutels uitgereikt. De Groene sleutel is in steile opmars en komt van 9
erkenningen in 2007, over 20 in 2008 naar 51 in 2009.  Bovendien krijgen een goeie 70 logiesvormen momenteel ook een intensief begeleidingsprogramma.

De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische accommodaties. Onder meer campings, jeugdlogies, attracties, hotels, vakantiecentra en gastenkamers kunnen een ‘Groene Sleutel’-label aanvragen. Daartoe moeten ze een ambitieus milieubeleid voeren, maar ook duidelijke actieplannen opstellen. En uiteraard moeten ze ervoor zorgen dat ze het milieu zo weinig mogelijk belasten. Bekijk de voorwaarden waaraan moet voldaan worden om een ‘Groene Sleutel’ te verdienen.

Goed voor de bezoeker, goed voor de uitbater
Met de Groene Sleutel belonen Toerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu uitbaters van toeristische accommodatie voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. De uitbaters worden ook intensief begeleid.
Vakantiegangers hebben dan weer het voordeel dat ze kunnen kiezen voor een vakantie met een hart voor het milieu. En dat ze er zeker van zijn dat ze in kwalitatieve, mooie en groene accommodaties terechtkomen.

De Groene Sleutel in Vlaanderen
In Vlaanderen wordt de Groene Sleutel uitgereikt door Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen.
De Groene Sleutel wordt steeds uitgereikt voor één jaar. Uitbaters van toeristische accommodatie moeten dus elk jaar opnieuw bewijzen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury beslist over de toekenning van de Groene Sleutel.

Waarom de Groene Sleutel?
Met de Groene Sleutel willen Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen uitbaters van toeristische accommodatie belonen voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. Tegelijkertijd worden de uitbaters begeleid om nog beter te doen.  Concreet werd De Ceder door een afgevaardigde van de BBL intensief doorgelicht, waarbij alle mogelijke aspecten aan bod kwamen.

Groene vakanties
Op vakantie gaan, of op uitstap trekken, doe je vaak om te genieten van de buitenlucht, van de natuur, van bossen en van water. Alleen door duurzaam te reizen kunnen we de aardbol blijven verkennen en genieten van al die mooie plekken en boeiende ontmoetingen.

Het is algemeen bekend dat DeCeder van meet af aan geijverd heeft voor de realisatie van stadsbos te Astene.
Jaarlijks gaat ook de “Nacht van duisternis” door om en rond DeCeder. Het centrum nam deel aan “De dikke truiendag”.
Milieueducatie in het park staat bij vele scholen op het programma.
Tijdens de recente verbouwing van het zwembad was er bijzondere aandacht voor de milieuaspecten.
Als lid van de V.V.V Leiestreek promoot De Ceder al 25 jaar lang de Leiestreek, met haar vele prachtige wandel– en fietsroutes.
Belangrijk om weten is dat het personeel en de gasten mee betrokken worden in de realisatie van het milieu actieplan.

http://www.deceder.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...